Синоптикиня повідомила, чи будуть заморозки та дощі в Україні до кінця жовтня

Події України


Україна перебуває під впливом антициклону — як це позначиться на погоді? Прогноз синоптикині.

Поточний тиждень в Україні очікується без заморозків і з відносним теплом — через зміну повітряних потоків. Про це в коментарі УНІАН розповіла речниця Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха, відповідаючи на запитання щодо відносного потепління в Україні, чи повернуться ближчим часом заморозки та дощі.

Експерт зазначила, що наразі певне підвищення температурних показників спричинене тим, що повітряні потоки дещо змінитися. Раніше вони були переважно з півночі, північного сходу, а зараз у багатьох областях вони більш південно-західні. За прогнозом, заморозків в Україні до останніх днів жовтня вже не очікується:

Так, найближчим часом очікуються вищі температури: нічні становитимуть +1°…+6°, а вдень +10°…+17°. 22 жовтня на Прикарпатті місцями навіть очікується +18°…+22°.

«Опадів очікувати точно не варто. Принаймні до 30-го, навіть до 31-го числа, в більшості областей у нас переважає погода без опадів. Адже ми продовжуємо перебувати в полі високого тиску, антициклон, у нас багато прояснень буде. Переважно сонячна погода. Досить комфортно», — розповіла Птуха.

Цього тижня в Україні прогнозується підвищення температури, без опадів, хоча ночі залишатимуться прохолодними. Про це повідомила відома синоптикиня Наталія Діденко.

За її словами, найближчим часом дощі в Україні не очікуються, натомість на нас чекає багато сонячних днів, хоча місцями й можливі тумани.



Джерело

Залишити відповідь