Сирний суп з грибами: той самий смачний рецепт

Події України

Сирний суп з грибами – це чудова страва, яка поєднує ніжність сиру, насичений аромат грибів і легкість овочів. Його вершковий смак подобається усім, хто його куштував!

До того ж цей рецепт сирного супу з грибами досить простий у приготуванні, а результат завжди виходить бездоганним.

Сирний суп з грибами: рецепт

Інгредієнти:

  • печериці – 300 г
  • картопля – 3 шт.
  • цибуля – 1-2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • плавлений сирок – 110 г
  • вода чи овочевий бульйон – 2 л
  • сіль, перець, лавровий лист – до смаку
  • олія – для смаження
  • зелень – для подачі

Якщо хочете зробити суп густішим, додайте трохи дрібної вермішелі або попередньо розім’яту картоплю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приготування:

  1. Почищену картоплю наріжте невеликими кубиками. Викладіть її в каструлю, залийте водою чи бульйоном, додайте трохи солі, лавровий лист та доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні 15 хвилин.
  2. Гриби промийте й наріжте пластинками. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на середній тертці.
  3. Розігрійте сковороду з олією, додайте цибулю і моркву. Обсмажуйте, допоки овочі не стануть м’якими, потім викладіть гриби. Продовжуйте смажити, періодично помішуючи, поки з грибів випарується рідина.
  4. Перекладіть обсмажені овочі та гриби в каструлю з картоплею. Перемішайте, доведіть суп до кипіння і варіть ще 5 хвилин.
  5. Плавлений сирок натріть на тертці. Додайте його у суп, доведіть до кипіння, варіть, помішуючи, 2 хвилини. Зніміть каструлю з вогню.
  6. Залиште суп настоятися 5-10 хвилин перед подачею.
  7. Подавайте суп гарячим з сухариками, посипавши, за бажанням, зеленню. Це може бути кріп, петрушка чи зелена цибуля.

Щоб підкреслити смак грибів, додайте дрібку чебрецю, білого перцю або мускатного горіха. Але пам’ятайте, що спеції мають лише доповнювати, а не перебивати аромат грибів.

Залишити відповідь