!Сиру картоплю заливаю молоком, а потім ставлю в духовку. Готую це дуже часто. Ділюся рецептом в коментарях

Суспільство

Ймовірно, багато хто з вас уже вміє чудово готувати страви з картоплі, проте для кулінарів-початківців цей рецепт виявиться особливо корисним. Раніше я попередньо відварювала картоплю перед запіканням, але знайшла ще більш простий спосіб: просто очистити картоплю, залити молоком та відправити до духовки.

Для початку нарізаємо цибулю довільними шматочками. Я обсмажую його на малій кількості рослинної олії близько п’яти хвилин. Потім додаю сушений часник, перець, щіпку цукру і трохи солі, продовжуючи обсмажування ще п’ять хвилин доти, доки цибуля не стане прозорою. Пам’ятайте, що цибуля не повинна стати золотистою.

Цибулю також можна не обсмажувати перед запіканням.

Картоплю нарізаємо тонкими часточками.

На дно форми для запікання викладаємо половину цибулі, потім половину картоплі, солимо та перчимо. Якщо цибуля не обсмажена, то спочатку викладаємо картоплю, потім цибулю і так далі.

Наступний шар – знову цибуля і картопля, які також солимо і перчимо.

За бажанням зверху можна додати вершкове масло.

Заливаємо все бульйоном або вершками, хоча я волію використовувати молоко. Рідина не повинна повністю покривати верхній шар картоплі.

Запікаємо близько години при температурі 180 градусів, але час може змінюватись в залежності від сорту картоплі.

Якщо верх надто швидко підрум’янюється, можна опустити форму нижче або накрити фольгою.

У результаті верхній шар картоплі утворює апетитну рум’яну скоринку, а нижній шар повністю пропікається, а цибуля практично розчиняється, надаючи страві насичений смак.

Залишити відповідь