Ситуація на фронті: від початку доби відбулось 96 зіткнень

Політика

На фронті з початку доби відбулося 96 бойових зіткнень, причому найгарячіша ситуація залишається на Курахівському напрямку.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці.

Загалом найбільше боїв зафіксовано на Курахівському напрямку. На Сумщині від вогню російської артилерії та мінометів постраждали громади населених пунктів Ободи та Басівка. Російські війська також завдали авіаударів по районах Товстодубового, Сваркового та Юнаківки.

На Харківському напрямку ворог безуспішно штурмував позиції ЗСУ поблизу Вовчанська та Стариці, а на Куп’янському напрямку зафіксовано 18 атак. 11 боєзіткнень там досі тривають, а українські сили стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку за підтримки штурмової авіації російські війська здійснили 13 атак, зокрема поблизу Греківки, Макіївки та Невського. Дев’ять атак завершилися, ще чотири тривають. На інших напрямках українські захисники також відбивають ворожі атаки, стримуючи просування окупантів.На Курахівському напрямку ворог здійснив 30 атак, з яких 16 вже відбито.

Раніше ми писали, що Сили оборони України за дев’ять місяців поточного року знищили загалом 144 артилерійські бригади російських військ, вартість цієї техніки становить приблизно 8 млрд доларів.

Також нагадаємо, що колишній народний депутат Олег Ляшко дійсно обіймає посаду командира батальйону безпілотних систем у 63 окремій механізованій бригаді, де він добре себе зарекомендував.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь