Тайвань готується захищати підрозділ ВМС США, який ліквідував бен Ладена

Політика, Світ

Seal Team 6 ‒ таємний підрозділ спецназу ВМС США, який убив Усаму бен Ладена в 2011 році, тренувався для місій з допомоги Тайваню у разі вторгнення Китаю.

Про це пише Financial Times з посиланням на джерела.

Елітна команда спецназу військово-морського флоту, яка виконує одні з найбільш делікатних і складних військових завдань, тренувалася для цього більше року в Дам-Нек ‒ її штаб-квартирі у Вірджинія-Біч приблизно за 250 км на південний схід від Вашингтон.

Хоча офіційні особи США не мають одностайного прогнозу щодо конфлікту із Китаєм, американські військові прискорили підготовку до надзвичайних ситуацій, оскільки Народно-визвольна армія Китаю швидко модернізується, щоб виконати наказ голови Сі Цзіньпіна про можливість захоплення Тайваню до 2027 року.

Seal Team 6 ‒ це підрозділ «першого рівня» ‒ найелітніший в армії США ‒ поряд із легендарним підрозділом Delta Force. Він підпорядковується Об’єднаному командуванню спеціальних операцій, що є частиною Командування спеціальних операцій.Підрозділ врятував Річарда Філліпса, капітана контейнеровозу Maersk Alabama, взятого в заручники піратами Сомалі в 2009 році, в ході іншої місії, яка допомогла закріпити його місце у військовій історії.

Зазначається, що останніми роками Пентагон направив на Тайвань більше регулярних сил спеціального призначення для виконання місій, які включають навчання тайванських військових. Діяльність Seal Team 6 набагато прихованіша, тому її таємні місії топсекретні.

Нагадаємо, що якщо влада Китаю так турбується за територіальну цілісність, вона мала би звернути свій погляд на росію, і відчепитися від Тайваню.

Німеччина планує вперше за понад 20 років направити два військові кораблі через спірну Тайванську протоку, ризикуючи спровокувати напруженість у відносинах з Пекіном.

4 липня берегова охорона Китаю затримала тайванський рибальський човен у водах біля островів Кінмень, що перебувають під контролем Тайваню. На борту човна Tachinman 88 перебували шестеро людей – капітан із Тайваню та п’ять іноземних громадян.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь