Тарантіно прокоментував справу про вбивство українки Гатчінс з Болдвіном

Політика

Режисер Квентін Тарантіно вважає, що на знімальному майданчику відповідальність за зброю на 90% несе зброяр, проте ще 10% залишається на акторові.

Про це він сказав Біллу Мару в подкасті Club Random, пише The Wrap.

Американський комік і письменник Білл Мар та культовий режисер Квентін Тарантіно обговорили судову тяганину актора і продюсера Алека Болдвіна у справі про ненавмисне вбивство українки, кінооператорки Галини Гатчінс у 2021 році на зйомках фільму «Іржа».

Мар назвав себе прихильником Болдвіна у цій справі, зазначивши, що актор не хотів навмисно застрелити українку. Тарантіно частково погодився з коміком, проте зауважив, що Болдвін також несе відповідальність за трагедію.

«Я вважаю, що така ситуація — я доволі справедливий, коли кажу, що зброярка, та, хто тримає зброю, зброярка на 90% відповідає за все, що відбувається, коли справа доходить до зброї. Але, але, але, але, але, актор несе 10% відповідальності. Актор несе 10% відповідальності. Це рушниця. Ти певною мірою є співучасником відповідальності», – сказав режисер.Тарантіно поділився, як акторам пояснюють використання зброї.

«Вони показують її вам. Якщо є кроки, через які потрібно пройти, ви проходите їх, і це робиться з належною ретельністю», — розповів Тарантіно.

Режисер навів приклад зі своєї роботи, що відбувається під час зйомок стрілянини. Коли Мар уточнив, чому б не стріляти незарядженим пістолетом, «коли актор натискає на курок, а нічого не відбувається», окрім звуку, Тарантіно відповів: «Так, я думаю, що можна додати цифрову ерекцію до порнофільмів, але хто хоче дивитися на це, чорт забирай?».

Режисер додав, що захопливо стріляти холостими патронами та бачити справжній помаранчевий вогонь, а не додавати помаранчевий вогонь на відео.

Раніше ми писали, що реквізиторка Ханна Гутьєррес-Рід, яка працювала на знімальному майданчику фільму «Іржа», була засуджена до 18 місяців в’язниці. Суд покарав 26-річну жінку за дії, що призвели до смерті української операторки Галини Гатчінс.

Також нагадаємо, що прокуратура Нью-Мексико відповіла на клопотання юристів актора Алека Болдвіна про зняття звинувачень у ненавмисному вбивстві операторки з України Галини Гатчінс.

У фінальній версії вестерну «Іржа», на зйомках якого була смертельно поранена операторка з України Галина Гатчінс, нема сцени, через яку судили Алека Болдвіна.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь