Тепер готую котлети в духовці і без яєць: такі соковиті не смажити на сковорідці. 3 хитрощі для приготування пишних ароматних котлет.Ділюся рецептом в коментарях
Готувати котлети можна по-різному, але якщо хочеться, щоб вони вийшли неймовірно повітряними, соковитими та з рум’яною скоринкою, причому без смаження на сковороді, є один перевірений метод. Для нього навіть не потрібно додавати яйця!
Я довго намагався досягти ідеального результату в духовці, але мої котлети ніколи не виходили такими смачними, поки теща не поділилася зі мною своїми секретами. Її котлетки завжди виходили чудовими – красиві, соковиті, ароматні.
Сьогодні я розповім вам про ці кулінарні тонкощі, які зроблять ваші котлети справжнім кулінарним шедевром!
Як приготувати ідеальні котлети в духовці: хитрощі та рецепт
Перший крок – це підготовка фаршу. М’ясо краще брати різне, наприклад свинину з яловичиною. Його пропускаємо через м’ясорубку, але є один нюанс.
Перша хитрість: правильно вибираємо помел
Часта помилка багатьох господарок – подрібнювати м’ясо надто дрібно. Здається, що так котлети стануть ніжнішими, але в результаті вони втрачають соковитість, а сам фарш осідає.
Що відбувається? Фарш стає рідкуватим, а готові котлети – жорсткими та сухими. Багато хто намагається виправити це, додаючи яйця чи хліб, але ефект виходить зворотним – котлети стають щільними та «гумовими».
Щоб уникнути цього, використовуйте середній або великий помел. Це збереже соковитість м’яса і зробить котлети ніжними усередині.
Друга хитрість: як зробити фарш соковитим та повітряним
Не все м’ясо має достатню жирність, тому фаршу потрібно допомогти стати смачнішою. Для цього додають декілька важливих інгредієнтів.
-
Сало – його варто додати. Воно не тільки робить фарш більш рихлим та м’яким, але й надає котлетам ніжної текстури. Кількість сала залежить від соковитості м’яса, але у будь-якому випадку невеликий шматочок піде лише на користь.
-
Цибуля – її краще не прокручувати через м’ясорубку, а обсмажити до золотистого кольору. У такому вигляді він не розріджує фарш, але дає додаткову соковитість та солодкуватий аромат.
-
Хліб – на відміну від класичних рецептів, використовую не розмочений, а сухий хліб. Він добре вбирає зайву вологу і робить котлети пишніше.
-
Картопля – ще один несподіваний, але дуже корисний інгредієнт. Натріть його на дрібній тертці і додайте до фаршу. Картопля не тільки надає легкість, а й працює як натуральний загусник за рахунок крохмалю.
Тепер можна змішувати інгредієнти!
Третя хитрість: як зробити котлети без яєць
Багато хто вважає, що яйця допомагають фаршу краще тримати форму, але насправді вони роблять його щільним. Я давно відмовився від яєць і результат мене повністю влаштовує.
Головний секрет – охолодити фарш перед ліпленням. Якщо прибрати його в холодильник на 1-2 години або в морозилку на 20 хвилин він стане більш клейким, а котлетки сформуються без проблем.
Як запікати котлети, щоб вони були рум’яними та соковитими
Сформовані котлетки обвалюємо в панірувальних сухарях або борошні і викладаємо на деко, змащене олією. Щоб досягти гарної скоринки, зверху теж можна змастити їх невеликою кількістю олії.
Запікаємо при 180-200 ° C протягом 20-40 хвилин (залежно від розміру котлет).
Щоб фарш не пересох, за 10 хвилин до закінчення готування ставимо на дно духовки ємність із водою. Пара зробить котлети ніжними та підрум’яненими.
Швидкий спосіб : якщо хочете отримати котлети з хрусткою скоринкою, спочатку обсмажте їх на сковороді 1-2 хвилини, а потім відправте в духовку.
Ось і все! Результат – соковиті, повітряні котлетки з апетитною рум’яною скоринкою. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом, і ваші домашні будуть у захваті!