Тепер це моє улюблене тісто для вареників. Вареники з картоплею та сиром. Тісто просто супер його легко приготувати, воно зручне та приємне в роботі

Світ

У нас є кілька варіантів тіста для вареників. Адже це добре, коли є вибір. Його легко приготувати, воно зручне та приємне в роботі. А ще дуже м’яке та смачне у готовому вигляді.

РЕЦЕПТ:

Вареники з картоплею та сиром (70-80 шт)

Тісто на кефірі:

  • 600 г борошна
  • 400 мл кефіру 2,5%
  • 1 ч. л. солі

Начинка з сиру (20 вареників)

  • 250 г сиру
  • 1 жовток
  • 1 ст. цукру
  • щіпка солі

Начинка з картоплі:

  • 650-700 г картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 ст. вершкового масла або рослинної
  • сіль
  • перець

Тісто:

У муці робмимо поглиблення, вливаємо кефір і всипаємо сіль. Підмішуємо муку і замішуємо тісто.

Тісто викладаємо на стіл і вимішуємо кілька хвилин, не довго. Готове тісто приємне на дотик, нелипке, м’яке.

Якщо тісто прилипає до рук, можна додати трохи борошна (але радимо завжди робити точно за рецептом)

Тісто кладемо в миску, накриваємо. Залишаємо відпочити на 40-60 хвилин. За цей час його потрібно один раз обім’яти.

Начинка з картоплі:

Картоплю варимо у підсоленій воді, до готовності. Цибулю дрібно подрібнюємо і обсмажую до прозорості.

Картоплю перетираємо в пюре, додаємо цибулю, сіль та перець за смаком. Добре перемішуємо. Залишаємо охолонути.

Сирна начинка:

Просто змішуємо сир з жовтком, цукром та сіллю. Розтираємо вилкою. Сирну начинку краще робити вже перед тим як ліпити вареники.

Якщо сир сухий – можна додати 1 ст.л. сметани. Можна цукру додати менше і зробити солонішу сирну начинку.

Цієї кількості начинки вистачить на 20-25 вареників.

Готове тісто поділяємо на 4 частини. Залишаємо одну, решту ховаємо під плівку.

З тіста катаємо джгут. Нарізаємо на невеликі шматочки – “п’ятачки”.

Щедро обвалюємо їх у борошні і округляємо, щоб вийшли круглі “шайби”.

Розкочуємо в коржики, не надто тонко. Викладаємо начинку,і защипуємо вареники. Ліпити дуже зручно. Якщо тісто прилипає, присипайте стіл борошном.

Готові вареники викладаємо на дошку, присипану мукою. Їх потрібно одразу варити чи заморозити. Вареники з сиром намагайтеся на столі довго не тримати, сир вологий і розм’якшуватиме тісто.

Так само потрібно зліпити і вареники з картоплею.

Тепер можна їх зварити.

У великій каструлі доводимо воду до кипіння, додаю сіль. Опускаємо вареники та перемішуємо. З того моменту, коли вода знову закипить, варимо 3-4 хвилини.

Вареники з сиром подаємо обов’язково зі сметаною).

Залишити відповідь