Тернопільська область допомагатиме у відновленні Сумщини

Життя
Тернопільська область допомагатиме у відновленні Сумщини

Тернопільська область спільно з Київською та Рівненською допоможуть у відновленні Сумщини.

Про це повідомили у Тернопільській ОВА.

Йдеться про матеріальну, фінансову та організаційну підтримку відбудови обʼєктів, пошкоджених внаслідок російської агресії.

Відповідну зустріч провів Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба в межах робочої поїздки на Сумщину, де громади й уклали Меморандум про співпрацю.

Ініціатива передбачає добровільну допомогу більш спроможних громад прифронтовим населеним пунктам, співпрацю у сфері гуманітарної допомоги, обмін досвідом управління, подолання кризових та надзвичайних ситуацій.

“Цей Меморандум — ще одне свідчення того, що кожен куточок України готовий підтримувати одне одного, щоб разом долати труднощі та рухатися вперед. Взаємопідтримка громад є запорукою нашого спільного успіху”, — зазначив Олексій Кулеба.

Відтак, міста Тернопіль, Збараж, Обухів та Березнівська, Рокитнівська, Копичинецька громади першими долучилися до Меморандуму. Вже є перші домовленості — громади трьох областей долучаться до відновлення багатоквартирного будинку в Охтирці та дитячого садочку “Орлятко” в Конотопі Сумської області.

Меморандум є відкритим для інших громад України, які готові долучитися до співпраці.

Залишити відповідь