Time дізнався, чому Трамп відмовився зустрічатися із Зеленським

Політика, Світ

Команда Зеленського під час поїздки до США відмовилася зустрітися з Трампом у його резиденції Мар-а-Лаго, тому що це могло бути сприйнято як підтримка його кандидатури. А після поїздки Зеленського із демократами у Пенсильванію відмовився сам Трамп.

Про це пише журнал Time із посиланням на чиновників, близьких до президента України.

За інформацією видання, команда Зеленського запропонувала провести зустріч на «більш нейтральній території». Наприклад, пропонувалося надати спільне інтерв’ю на американському телебаченні.

Однак після відвідин Зеленського заводу для снарядів у Пенсільванії тон переговорів змінився. За словами одного із співрозмовників Time, зустріч зірвалася, бо Трамп, ймовірно, «образився».

При цьому в оточенні Зеленського покладали певні надії на Трампа, бо хоч він і передбачуваний, але Камала Гарріс у разі перемоги на виборах явно буде продовжувати нерішучу політику Байдена щодо України, і вона не здатна зупинити війну.Нагадаємо, спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон надіслав листа Президенту України Володимиру Зеленському з вимогою звільнити посла у Вашингтоні Оксану Маркарову через відвідування фабрики боєприпасів у Пенсільванії. Мовляв, це був пропагандистський захід на допомогу демократам.

Про заплановану зустріч Зеленського з Трампом повідомили 19 вересня в Офісі президента. Зеленський сказав, що хоче зрозуміти позицію експрезидента щодо закінчення війни.

Вчора Трамп, реагуючи на приїзд Зеленського до Нью-Йорка, назвав його «найкращим продавцем в історії», бо нібито після кожного візиту до США президент України повертається «з 60 мільярдами доларів».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь