Тісто роблю 5 хвилин: просто заливаю яблука і в духовку. М’який, ніжний, смачний пиріг
При мінімальній кількості продуктів, у вас вийде дуже повітряний, м’який і соковитий пиріг з яблучною начинкою.
за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 60 г.;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 60 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- олія соняшникова – 2 ст.л;
- сіль – дрібка;
- молоко – 100 мл;
- розпушувач – 1 ч.л;
- яблука – 4 шт;
- кориця і цукрова пудра за смаком.
Яблучний пиріг: процес приготування
Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими скибочками.
Яйця з’єднуємо з сіллю, трохи збиваємо і додаємо цукор і ванільний цукор, збиваємо.
Вливаємо олію і молоко, збиваємо.
Порада: ви можете всі операції робити віночком.
Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і всипаємо в масу, вимішуємо тісто. Форму застеляємо пергаментом.
Викладаємо шаром яблучні скибочки, заливаємо тістом, знову скибочки і тісто. Чергуючи, поки не закінчаться інгредієнти.
Порада: ви можете посипати яблука корицею і потім залити тістом або посипати вже готовий пиріг цукровою пудрою, змішаною з корицею. Але це на любителя, якщо вам не подобається кориця, тоді не використовуйте її або замініть, наприклад, на цедру лимона або апельсина.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 30 – 35 хвилин.
Охолоджуємо пиріг у формі і потім перекладаємо на тарілку.