Тонкий лаваш в домашніх умовах. Навіть смачніший магазинного!
Я дуже люблю ЛАВАШ. Але в магазині він не дуже смачний, довго шукала рецепт, ось нарешті то знайшла. Тепер для мене не складає особливих труднощів насмажити коржиків. 40 шт за 1 годину. Смакота, куди там магазинним
Цей рецепт на 1 порцію, я завжди готую 2 порції (40шт).
Інгредієнти
- 1 ч.л сухих дріжджів (можна без них)
- 1 ч.л солі,
- 0,5 ч.л цукру
- 1 ст.л. масла рослинного
- 1 склянку теплої води
- 3 склянки борошна.
Приготування Лаваша
Замісити тісто, воно виходить м’яке, приємне і еластичне. Розділити на 20-16 кульок, все залежить від діаметра сковороди. Накрити клейонкою і дати відпочити тісту 20 хвилин. Розкачати тонкий корж і потім ще розтягнути в руках якомога тонше, у мене вони майже прозорі. Обсмажити на добре розігрітій сковорідці без жиру по кілька секунд з кожної сторони. Зняти на заздалегідь підготовлену поверхню і добре побризкати водою гарячий лаваш, накрити клейонкою, і так поступати з кожної коржики. (Водою бризкати обов’язково, так як вони будуть сухі і не еластичні).
Спробуйте, не пошкодуєте. А далі все інше на ваш смак. Смачного!