ТОП-5 несподіваних лайфхаків з мікрохвильовкою, про які ви не знали

Мікрохвильову піч можна використовувати не тільки для розігрівання продуктів і приготування простих страв. У неї є кілька прихованих функцій, про які ви не знали. Експерти магазину побутової техніки Vencon.ua розповіли про п’ять незвичайних лайфхаків з мікрохвильовою піччю, які стануть у пригоді на кухні.
Відновлення свіжості черствого хліба
Якщо хліб простояв понад добу, то він стає черствим, його смакові якості падають. І в більшості випадків такий хліб уже не вживається в їжу. Однак мікрохвильовка може допомогти відновити його свіжість.
Для того, щоб перетворити черствий хліб на свіжий, злегка змочіть його чистою водою або загорніть у вологий паперовий рушник. Помістіть хліб у мікрохвильовку і грійте там на середній потужності протягом 15 секунд. Вода перетвориться на пару і хліб знову стане сухим. На смак буде таким, наче щойно з пекарні. І його можна буде з апетитом з’їсти.
Зверніть увагу, що це можна робити не тільки з хлібом, а й з багатою іншою випічкою. Наприклад, булками, пирогами, млинцями та іншими. Пам’ятайте, що якщо хліб вкрився цвіллю або видає неприємний запах, то його не можна вже їсти, навіть після такої обробки в мікрохвильовці.
Швидке очищення часнику за допомогою мікрохвильовки
Чистити часник складно. Його шкірка завжди щільно прилягає до зубчика. Очищати пальцями буває не приємно, а очищення ножем призводить до пошкодження зубчика.
Мікрохвильова піч допомагає значно спростити цей процес і робить це дуже швидко. Візьміть головку часнику або кілька зубчиків і помістіть їх у мікрохвильовку. Нагрівайте там протягом 10 секунд на високій потужності.
Нагрівання призведе до випаровування ефірних олій зсередини часнику. Від цього шкірка вже не буде так щільно прилягати до зубчика. І її можна буде легко зняти навіть пальцями.
Більше соку з лимона у НВЧ печі
Якщо взяти свіжий лимон і просто спробувати розчавити його, щоб отримати сік, то його буде дуже мало. Буквально кілька крапель, які ні на що не можна використовувати. Мікрохвильова піч може значно збільшити кількість соку лимона.
Лимон помістіть у мікрохвильовку і грійте на середній потужності протягом 15 секунд. Це призведе до того, що волокна всередині нього розм’якнуть. Від цього лимон буде більш соковитим. Спробуйте видавити сік із лимона в такому стані. Ви здивуєтеся тому, наскільки більше його стало.
Відновлення кухонних губок
Губки, що використовуються для миття посуду, часто змінюються. Вони швидко втрачають свій вигляд. Постійний контакт із водою та залишками їжі призводить до розвитку бактерій. Однак можна не міняти губки, а відновлювати їх. Для цього зробіть так:
- злегка намочіть стару губку у воді;
- для того, щоб поліпшити ефект, додайте на губку трохи оцту або лимонної кислоти;
- помістіть вологу губку в мікрохвильовку;
- грійте протягом однієї хвилини на максимальній потужності;
- після цього ви можете дістати губку і вона буде чистою, без бактерій і нею знову можна буде користуватися як новою.
Приготування хрусткого бекону в мікрохвильовці
Мікрохвильовка може використовуватися і для приготування м’яса. Це чудовий спосіб для тих випадків, коли не хочеться бруднити сковорідку та чекати обсмажування. Процес займає всього кілька хвилин. Ось що потрібно зробити:
- Наріжте бекон на тонкі смужки.
- Візьміть тарілку і застеліть на її дно паперовий рушник. На нього розкладіть смужки бекону в один шар. А зверху також накрийте паперовим рушником. Це необхідно для вбирання зайвого жиру.
- Помістіть усе в мікрохвильовку і готуйте протягом 2-4 хвилин. Точний час залежить від потужності вашої мікрохвильовки та товщини шматочків бекону.
- Після цього відкрийте мікрохвильовку і спробуйте бекон. За необхідності ви можете його готувати далі, увімкнувши піч ще на кілька хвилин.
Таким чином ви отримаєте апетитний хрусткий бекон витративши на його приготування кілька хвилин. І при цьому вам не знадобиться стояти біля сковорідки та контролювати процес.
Напевно деякі з цих лайфхаків вам були невідомі. Користуйтеся ними для того, щоб спростити своє життя й отримувати від мікрохвильовки більше переваг.