Торт із кавовим ароматом. Хоч на свято, хоч на кожен день

Uncategorized, Життя

Одного дня, бажаючи приготувати щось особливе, я вирішила зайнятися випічкою. Мріяла про простий, але смачний пиріг, і раптом… все перетворилося на справжнє кулінарне диво! У результаті звичайних інгредієнтів вийшов чудовий торт з кавовим ароматом, який можна подавати як на свято, так і на кожен день. Рецепт виявився напрочуд простим, і я із задоволенням ділюся ним з вами!

Покроковий рецепт приготування страви:
Візьміть 180 г несолодкого йогурту або м’якого сиру. Додайте 2 столові ложки розчинної кави і ретельно перемішайте віночком до повного розчинення кави.

У глибоку миску розбийте 2 яйця і всипте склянку цукру. Збивайте міксером на середній швидкості близько 5 хвилин, поки маса не стане повітряною та світлою. Додайте в яєчно-цукрову суміш йогурт/сир, змішаний з кавою. Влийте півсклянки олії і стільки ж молока, продовжуючи мішати. Додайте пакетик розпушувача, потім поступово всипайте просіяне борошно, акуратно розмішуючи до зникнення грудок.

Форму для випікання діаметром 22 см змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном. Викладіть на дно круг паперу для випікання, потім вилийте тісто. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 ° C духовці приблизно 25 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою.

Пиріг виходить неймовірно ароматним та вологим з легким кавовим присмаком. Його можна подати до столу, насолоджуючись кожним шматочком із чашкою чаю.

Залишивши його остигати, я вирішила додати крем, щоб перетворити його на справжній торт. Така прикраса зробила його не тільки чудовим на погляд, а й неймовірно смачним.

Приготування крем для прикраси. Миску та віночки міксера попередньо охолодіть у морозильнику протягом 30 хвилин. В охолоджену миску вилийте 200 мл вершків жирністю 33-35%. Починайте збивати на низькій швидкості, поступово збільшуючи до високої, доки вершки не утворюють тверді піки.

До вершків додайте 3 столові ложки цукрової пудри і продовжуйте збивати до утворення стійких піків. Остиглий пиріг змастіть кремом і посипте подрібненими волоськими горіхами.

Це рецепт не тільки про смак, а й про те, як прості інгредієнти можуть перетворитися на справжній витвір мистецтва. Спробуйте і здивуйте своїх близьких цим чудовим десертом. Приємного апетиту!

Ось що нам знадобиться:
180 г йогурту (або м’якого сиру),
2 ст.л. кава розчинної,
2 яйця,
180 г цукру,
100 мл соняшникової олії,
100 мл молока,
10 г розпушувача,
240 г борошна,
вершкове масло – для змащування форми.
Для крему:

200 мл вершків 33-35%,
3 ст.л. цукрової пудри,
40 г волоських горіхів

Залишити відповідь