Торт Кучерявий пінчер: найкращий рецепт і секрети приготування
Торт Кучерявий пінчер отримав свою назву завдяки своєму неповторному вигляду та схожості з пухнастими кучерявими пінчерами.
Але це не основна назва цього десерту. Його також називають торт Кучерявий хлопчик, Графські руїни або торт Панчо. У будь-якому випадку, як би ми його не називали – він залишається неймовірно смачною та красивою класикою, яку варто приготувати.
Хоча дата створення та автор цього шедевру залишаються невідомими, він швидко став улюбленим варіантом для святкових подій, весіль та інших урочистостей.
Торт Кучерявий пінчер приготований в домашніх умовах стане відмінним доповненням будь-якого святкування, незабутнім акцентом на вашому столі та подарує найсмачніші враження усім вашим гостям, але особливо – дітям.
Отже, рецепт торта Кучерявий пінчер, поради та секрети – читайте нижче в матеріалі.
Як приготувати торт Кучерявий пінчер: рецепт зі згущеним молоком
Замість соди можна взяти розпушувач у тій же пропорції. Гасити оцетом розпушувач не треба. Просто попередньо просіюємо його з борошном. Якщо у вас сметана не жирна – не проблема. Але вона у процесі збивання може стати рідкою, тому обов’язково перед збиванням її необхідно поєднати з загущувачем для сметани.
Для тіста:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 1 склянка
- борошно – 2,5 склянки
- сметана – 1 склянка
- згущене молоко (не варене) – 3 ст. л.
- сода – 1 ч. л. +оцет – 1 ч. л.
- какао – 2 ст. л.
Для крему:
- сметана (не менше 30% жирності) – 800 г
- цукор – 1 склянка
- ванільний цукор – 8-10 г
Для глазурі:
- вершки (не жирні) або молоко – 3 ст. л.
- цукор – 3 ст. л.
- какао – 3 ст. л.
- вершкове масло – 20 г
Для прикрашання:
- горіхи – до смаку
Торт Кучерявий пінчер: рецепт покроково
- Для тіста до яєць всипаємо цукор і збиваємо міксером на середній швидкості, щоб цукор повністю розчинився.
- Соду висипаємо у столову ложку, гасимо оцтом і додаємо до яєчної суміші.
- Потім додаємо згущене молоко та сметану, перемішуємо.
- Тепер час поступово ввести просіяне борошно.
- Тісто розділяємо на 3 частини. Одну залишаємо світлою, а в інші додаємо по 1 ст. л. какао. Якщо какао якісне, достатньо 1 ст. л., а якщо ні – варто додати більше.
- Коржі випікаємо у духовці за 190 °C близько 10 хвилин. Готовість варто перевірити, наприклад, дерев’яною паличкою.
- Охолоджені шоколадні коржі нарізаємо на квадратики.
- Для крему охолоджену сметану збиваємо з цукром та ванільним цукром.
- Для глазурі у невеликій каструльці поєднуємо усі інгредієнти і, на слабкому вогні, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
- На пласку тарілку поміщаємо світлий корж.
- Викладаємо на нього перемащені кремом квадратики.
- Кремом, що залишився, прикрашаємо торт.
- Потім поливаємо шоколадною глазур’ю. Це зручно буде зробити, виклавши її в кондитерський мішечок.
- Торт посипаємо нарізаними горіхами.
Торт Кучерявий пінчер поміщаємо у холодильник не менше ніж на 3 години. Смачного святкування!
Часто торт Кучерявий пінчер готують з вишнею. Це має сенс, бо приємна кислинка у солодкій випічці ніколи не буває зайвою.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Depositphotos