Торт “Пломбір” з ніжної обсмаженої крихти. Від нього будуть в захваті усі гості
Торт “Пломбір” з ніжної обсмаженої крихти. Від нього будуть в захваті усі гості
Відтоді торт “Пломбір” для мене це знахідка. Адже на його приготування йде лише 40 хвилин і мінімум продуктів.
Інгредієнти:
1. Вершкове масло – 210 г,
2. Цукор – 210 г.,
3. Крохмаль – 2 ст. л.,
4. Яйця – 2 шт.,
5. Борошно пшеничне – 250 г.,
6. Ванільний цукор – 10 г.,
7. Сметана – 500 г.
Приготування:
1. Для приготування крихти натираємо 150 грамів холодного вершкового масла в заздалегідь просіяне борошно;2. Додаємо 60 грамів цукру і перетираємо все на дрібну крихту
3. Крихту, котра вийшла, обсмажуємо на пательні до золотавої скоринки протягом 10 хвилин. Увесь час перемішуємо. А тоді залишаємо вистигати;
4. Далі робимо крем. В спеціальній посудині змішуємо яйця, решту цукру, ваніль і крохмаль. Додаємо сметану і перемішуємо;
5. Ставимо каструлю з кремом на маленький вогонь. Увесь час перемішуємо. Коли крем загусне додаємо вершкове масло і знову перемішуємо;
6. Далі збираємо торт. У форму з діаметром 20 см насипаємо крихту, так, щоб вона була на всій поверхні. Далі зверху викладаємо кілька ложок крему;
7. Ретельно вирівнюємо і знову насипаємо крихту. Повторюємо доки не закінчиться крем;
8. Ховаємо торт в холодильник щонайменше на 3 години.
Все, торт готовий і його можна подавати до столу! Смачного!
Якщо ви вже пробували готувати торт “Пломбір” – розкажіть свої враження. А якщо також знаєте прості та цікаві рецепти десертів – діліться ними в коментарях