Торт-пляцок “Королівська вишня”. Ідельне поєднання горіхів, маку, вишні та шоколадних коржів.

Життя

Пляцок “Королівська Вишня” за рецептом Лілії Цвіт за останній час підкорив серця тисячі жінок. Всі, хто спробував його спекти – просто в захваті від його істинно королівського, вишуканого смаку.

За матеріалами Пампушок

Тут вдало поєднались шоколадні коржі, мак, горіхи і вишні. Розкішний і на вигляд, і на смак!

Нам будуть потрібні такі продукти:

Шоколадні коржі

  • Борошно – 250 г, какао – 50 г.
  • Жовтки – 6 шт,  цукор – 200 г.
  • Маргарин – 250 г, сметана – 150 г.
  • Сода – 1 ч. л., оцет – 1 ст. л.

Маковий шар

  • Мак (сухий) – 300 г.
  •  Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 70 г.
  • Борошно – 50 г.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Горіховий шар:

  • Борошно – 100 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 100 г.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Горіхи – 200 г.

Білковий шар:

  • Білки – 6 шт.
  • Цукор – 200 г.
  • Крохмаль – 40 г.
  • Вишні – 300 г (з 0,5 л. банки).

Крем:

  • Сироп вишневий – 300 мл.
  • Вода – 400 мл.
  • Пудинг – 2 пакетики (по 40 г).
  • Цукор – 50 г.
  • Масло – 400 г.

Покроковий рецепт приготування

Готуємо шоколадний корж:

Жовтки розтираємо з цукром до білої маси (білки поки залишаємо для приготування білкового шару з вишнями), додаємо розтоплений маргарин, сметану, соду погашену оцтом та перемішуємо. Додаємо борошно, какао та змішуємо  тісто середньої консистенції.

З цієї порції тіста випікаємо 2 коржі, при температурі 180 град. приблизно 35 хвилин.

Готуємо маковий шар:

300 г сухого маку змолоти і запарити, остудити. Тоді додати 3 жовтки, перемішати, додати борошно і розпушувач, перемішати.

Окремо, 3 білки збити в піну. Додати до макової маси. Акуратно перемішати і залишити. А тим часом готуємо горіховий шар.

Готуємо горіховий шар:

4 білки збити в піну. Додати цукор, збити до стійких піків. Додати 4 жовтки, перемішати.

Додати борошно і розпушувач, перемішати. Вкінці додаємо подрібнені горіхи і акуратно перемішати. Залишаємо поки що горіховий шар,

Готуємо білковий шар:

6 білків (від шоколадного коржа) збити в піну. Додати 200 г цукру, збити до стійких піків, додати крохмаль, перемішати

Тепер формуємо тришаровий корж. У форму з пергаментом викладаємо маковий шар. Далі, ложкою, білковий шар. На білки викладаємо вишні, злегка розрівнюємо ложкою. Тоді викладаємо горіховий шар.

Випікаємо при 170° приблизно 1 годину.

Готуємо крем:

До сиропу з вишень у власному соці, доливаємо води стільки, щоб разом було 700 мл. 400 мл виливаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо, щоб закипіло. У 300 мл розчиняємо 2 пакети вишневого пудингу. У киплячий сік вливаємо розчинений пудинг. Варимо вишневий крем до загустіння, накриваємо плівкою впритул, охолоджуємо до кімнатної температури. 400 г м’якого масла збиваємо, по ложці додаючи пудинг.

Складаємо пляцок:

Шоколадний корж–крем–3 шаровий корж–крем–шоколадний корж – крем.

Смачного!

Залишити відповідь