Торт Трюфельний: смачний і ніжний.
Торт з шоколадним смаком, дуже ніжний, просочений бісквіт. Крем смачний не нудотний. Можна готувати на свято, можна на сімейне чаювання.
Пише Скарбничка рецептів
Продукти
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 100 г
- Розпушувач – 2 ч. ложки
- Крохмаль кукурудзяний – 30 г
- Какао-порошок – 30 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Цукор – 140 г
- Масло вершкове – 30 г
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 7 ст. ложок
Для крему:
- Масло вершкове – 100 г
- Молоко – 400 мл
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 35 г
- Цукор – 150 г
- Темний шоколад – 90 г
Для сиропу:
- Цукор – 100 г
- Вода – 100 мл
- Алкоголь – 1 ст. ложка (за бажанням)
Для обсипання:
- какао-порошок
Торт Трюфельний: процес приготування
У зручну, велику миску всипаємо борошно, додаємо крохмаль.
Потім, какао-порошок, розпушувач. Все перемішуємо.
В іншу ємність вбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор.
Яйця з цукром збиваємо міксером, додаємо молоко і розтоплене вершкове масло.
Перемішуємо і порційно просіюємо в яєчну масу борошняну суміш.
Перемішуємо, до однорідності. Тісто виходить рідкуватим.
Форму для випічки (у мене роз’ємна форма, діаметром 18 см) застеляємо пергаментом.
Вливаємо в форму рідке тісто і трусиломо, щоб заповнити весь об’єм.
Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо бісквіт 30-35 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Залишаємо корж на 10 хвилин у вимкненій духовці.
З форми бісквіт знімаємо після охолодження.
З готового бісквіта зрізаємо шапочку (вона нам знадобиться пізніше).
Далі, розділяємо бісквіт на два коржі.
Приготуємо крем. Для цього, в каструлю вбиваємо яйце, додаємо цукор і перемішуємо вінчиком, до однорідності.
Потім, всипаємо крохмаль, перемішуємо. Вливаємо молоко.
Ставимо каструлю на середній вогонь, і постійно помішуючи, доводимо крем до кипіння.
Перекладаємо крем в миску, накриваємо харчовою плівкою »в контакт» і залишаємо остигати.
Розм’якшене вершкове масло злегка збиваємо міксером.
Порційно додаємо в масло заварний крем, збиваємо міксером.
Далі, додаємо розтоплений, не гарячий шоколад (розтопити можна або в мікрохвильовці, або на водяній бані).
Збиваємо міксером до однорідної маси.
Увага! Заварний крем, вершкове масло і розтоплений шоколад повинні бути, приблизно однакової температури.
Спочатку відкладіть 3 столові ложки від готового крему, для вирівнювання торта.
Приготуємо сироп. У сотейник наливаємо воду, додаємо цукор і ставимо на плиту.
Доводимо сироп до кипіння. За бажанням, можете додати алкоголь (1 ст. ложку: коньяк, ром, віскі).
Я буду збирати торт в роз’ємному кільці, але можна обійтися і без нього.
Ставимо перший корж і добре просочуємо сиропом.
Потім, викладаємо половину крему і рівномірно розподіляємо по поверхні коржа.
Далі, ставимо другий корж і теж просочуємо сиропом.
Зверху розподіляємо рівномірно решту крему.
Відправляємо торт в холодильник на кілька годин (бажано, на ніч).
Після, акуратно проводячи ножем між тортом і стінками форми, знімаємо роз’ємне кільце.
Боки торта вирівнюємо відкладеним кремом і обсипаємо бісквітної крихтою з шапки бісквіта.
Верх торта посипаємо какао-порошком. Торт Трюфельний готовий, можна подати до столу. Приємного чаювання!