Три громади Київщини не надали інформацію щодо інвентаризації сільськогосподарських земель, очільник КОВА звернувся до правоохоронців

Події України
засідання в КОВА

28 Жов, 18:39

Три громади Київщини не надали інформацію щодо інвентаризації сільськогосподарських земель, очільник КОВА звернувся до правоохоронців. Про це повідомили на ресурсах Київської обласної військової адміністрації.

Питання інвентаризації було розглянуто під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». У роботі групи взяли участь представники податкової, правоохоронних органів та територіальних громад. 

«Одразу звернувся до представників правоохоронних органів взяти це питання на контроль. Бо не може бути так, що представники деяких громад працюють не на наповнення бюджету громади, а на чиюсь кишеню. КОВА спільно з відповідними органами системно працюють над інвентаризацією. Більшість із громад активно надають інформацію. 6 громад Київщини вже ідентифікували понад 70% земельних ділянок», наголосив Руслан Кравченко.

Згідно з повідомленням, за результатами роботи групи «Прозорість та підзвітність» у 2024 році було оподатковано та задекларовано близько 170 мільйонів гривень плати за землю. З них 157 мільйонів вже надійшли в бюджети територіальних громад.

Читайте також: У Києві від сміттєвої дамби врятували річку Зариваха

Фото: КОВА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.

Залишити відповідь