Три рецепти маринаду: для огірків, помідорів та перцю. Без краплі оцту
Відколи я прочитала інформацію про шкоду оцту в консервації, почала шукати рецепти без цього інгредієнта у складі. Чому я проти оцту, спитаєте ви? Перечитавши масу інформації у відкритих джерелах, я зробила невтішний висновок.
Виявляється, оцтова кислота згубно впливає на наші нирки, вона дуже шкідлива людям із гіпертензією – підвищеним артеріальним тиском. Так само оцтова кислота аж ніяк небезпечна для людей, які мають гастрит або будь-які інші проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Також від оцту в консервації, страждають підшлункова залоза і жовчний міхур. Інформує Майстерня ідей.
Після прочитання цієї інформації, я зважилася на пошуки аналогів оцтовій кислоті. І довго шукати не довелося. Вже кілька років я успішно використовую кілька рецептів маринадів, в якому немає жодної краплі оцту. Жодне консервування не зіпсувалося, а смакові якості, як мені здалося, стали ще кращими і натуральнішими, чи що.
Маринад для огірків:
На 1 літр води додаю 2 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру та 1 чайну ложечку лимонної кислоти.
Маринад для помідорів:
На 1 літр води додаю 1 столову ложку солі, 2 столові ложки цукру та 1 чайну ложечку лимонної кислоти.
Маринад для перців:
На 1 літр води додаю 2 столові ложки солі, 2 столові ложки цукру та 1 чайну ложечку лимонної кислоти.
Використовуйте ці рецепти для своєї консервації та будьте здорові