ЦАГАЛ ліквідувала терориста, що наказав убити заручників у Секторі Газа

Політика, Світ

Армія Ізраїлю провела операцію, під час якої було вбито терориста, що у вересні наказав убити ізраїльських заручників у бомбосховищі Реїм в Секторі Газа.

Про це повідомляє Telegram-канал Армії оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ).

Речник ізраїльської армії Даніель Хагарі зазначив, що терориста було вбито під час операції військових.

«Ми ліквідували терориста «Нухба», який керував різаниною в бомбосховищі Реїм. За іронією долі, цей терорист також працював на БАПОР (Агентство ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт на Близькому Сході, UNRWA, – ред.). Ми продовжимо пошуки і знайдемо всіх причетних до цієї жорстокої різанини», – сказав речник.

Хагарі також додав, що терористи ХАМАС досі утримують в заручниках у Секторі Газа 101 людину. Військові зобов’язуються повернути їх додому.Зазначимо, що «Нухба» – це спецпідрозділ бригад Аль-Касам, військового крила ХАМАС. Термін використовується ізраїльтянами для позначення бойовиків угруповання.

В БАПОР зазначили, що вбитого терориста звали Мухаммед Абу Аттаві та що він справді був співробітником цієї організації.

За даними агентства, ім’я Аттаві було включено до листа, отриманого палестинським агентством у справах біженців від Ізраїлю у липні, в якому містився список зі 100 співробітників, які також нібито були членами збройних угруповань, зокрема ХАМАС.

«Генеральний комісар БАПОР негайно відреагував на цього листа, заявивши, що будь-яке звинувачення сприймається серйозно. Він закликав (уряд Ізраїлю) співпрацювати з агентством, надавши більше інформації, щоб він міг вжити заходів. На сьогоднішній день агентство не отримало жодної відповіді на цей лист», – сказала директор зі зв’язків із громадськістю БАПОР Джульєтта Тума.

Раніше ми писали, що армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) 17 жовтня повідомила про імовірну ліквідацію лідера ХАМАСу Ях’ї Сінвара у Секторі Гази.

Раніше ми писали, що ізраїльські військові виявили під час обшуків на базах бойовиків організації «Хезболла» на півдні Лівану російську зброю. Знайдене озброєння є «найсучаснішим».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь