ЦАГАЛ вперше повідомила про втрати під час військової операції в Лівані

Політика, Світ

Армія оборони Ізраїлю оголосила про вісім загиблих під час наземної операції Ізраїлю в Лівані під час боїв проти угрупування «Хезболли» на півдні країни.

Про це йдеться у заяві ізраїльської армії.

За інформацією видання The Times of Israel, чоловікам від 21 до 23 років. Це офіцер і чотири солдати сил спеціального призначення «Егоз», а також двоє рядових розвідувального загону бригади «Голані».

ЦАГАЛ оцінив, що ізраїльські військові ліквідували понад 20 представників «Хезболли» в цьому районі. Військові заявили, що отримали контроль над районом, де точилися бої.За даними пресслужби, втрати армії оборони Ізраїлю з моменту початку операції в Секторі Гази і вздовж кордонів палестинського анклаву досягли 346 людей. Загальна кількість убитих ізраїльських військових під час нового загострення ситуації на Близькому сході склала 723.

Відомо, що 1 жовтня президент США Джо Байден скликав термінову нараду в Ситуаційній кімнаті після того, як Іран здійснив запуск сотень ракет, включаючи балістичні та крилаті, по території Ізраїлю. Через атаку системи оборони Ізраїлю зазнали значного навантаження, що спонукало США негайно надати військову допомогу.

У вівторок 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. Проте вона провалилася, заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на ракетний обстріл Ізраїлю з боку Ірану. Він засудив атаку та закликав до припинення вогню.

Напруженість між Ізраїлем та Іраном значно загострилася останніми тижнями, оскільки Ізраїль активізував свої зусилля проти «Хезболли» в Лівані, бойового угруповання, яке підтримує Іран. Так, Ізраїль 30 вересня розпочав наземну операцію на півдні Лівану проти «Хезболли».

Ізраїль обов’язково відповість на ракетний напад Ірану, але де і коли, вирішуватиме сам, заявив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі.

Посла Ірану викликали до Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь