ЦАГАЛ знайшла «найсучаснішу» російську зброю на базах «Хезболли» – Нетаньягу

Політика, Світ

Ізраїльські військові виявили під час обшуків на базах бойовиків організації «Хезболла» на півдні Лівану російську зброю. Знайдене озброєння є «найсучаснішим».

Про це йдеться в інтерв’ю прем’єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньягу французькій газеті Le Figaro.

Глава ізраїльського уряду у розмові зі ЗМІ наголосив, що згідно з резолюцією Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН) від 2006 року, лише ліванській армії дозволено мати зброю в районі на південь від ключової для країни річки Літані.

«Однак у цьому районі «Хезболла» вирила сотні тунелів і схованок, де ми щойно знайшли велику кількість найсучаснішої російської зброї», – сказав Нетаньягу.

Він додав, що нова громадянська війна в Лівані «була б трагедією».«Звичайно, наша мета не провокувати. Ізраїль не має наміру втручатися у внутрішні справи Лівану», – запевнив ізраїльський прем’єр у розмові з газетою Le Figaro, говорячи про операцію ЦАГАЛ у Лівані.

За словами Нетаньягу, єдина мета ізраїльської сторони, це «дозволити нашим громадянам, які живуть уздовж кордону з Ліваном, повернутися додому та почуватися в безпеці».

Зазначимо, що ізраїльський прем’єр не уточнив в даному інтерв’ю, які саме зразки російської зброї були виявлені Армією оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) у тунелях «Хезболли» в Лівані.

Нагадаємо, що квартал Дахія у Бейруті в ніч проти 6 жовтня пережив найінтенсивніше бомбардування з початку операції Ізраїлю у Лівані.

Перша частина плану по замінуванню рацій членам ліванського угрупування «Хезболла» почала впроваджуватись у Лівані Моссадом у 2015 році. Ідея пейджерної операції виникла у 2022 році і почала втілюватись у життя більш ніж за рік до атаки ХАМАС 7 жовтня.

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї попереджавлідера Хезболли Хасана Насраллу про загрозу ліквідації з боку Ізраїлю, за кілька днів до запланованого удару.

Ізраїль відповість на іранську атаку балістичними ракетами своїм ударом по важливих цілях Ірану, і це станеться «дуже скоро».

Також нагадаємо, що Іран здійснив «самооборону» проти Ізраїлю, тому його «дії завершені», якщо тільки Ізраїль не вирішить відплатити.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь