Центр НАТО-Україна JATEC розпочав роботу у Польщі

Політика

У Польщі відбулася перша зустріч в рамках Спільного центру НАТО-Україна з аналізу, підготовки та освіти (JATEC), що є важливим кроком до інтеграції України в структури НАТО. Центр, розташований у Бидгощі, має на меті зміцнити оборонні спроможності України через впровадження натівських стандартів та обмін досвідом.

Учасники зустрічі обговорили ключові аспекти, пов’язані з забезпеченням взаємосумісності оборонних інституцій України та НАТО. Також було офіційно затверджено правовий статус JATEC, окреслено завдання та визначено напрямки подальшої роботи, включно з переліком пріоритетних проєктів для спільного впровадження.

Цей центр відіграватиме важливу роль у підготовці українських військових, підвищенні рівня освіти та розвитку аналітичних можливостей. Офіційне відкриття центру заплановано на жовтень-листопад 2024 року.

Раніше ми писали, що Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський після зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Варшаві приїхав до України.

Також нагадаємо, що новим головою Мюнхенської конференції з безпеки стане очільник НАТО Єнс Столтенберг, який у жовтні залишить свою посаду.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь