Ціни на нафту відновлюються після падіння напередодні

Політика

Ціни на нафту підвищилися через невизначеність щодо подальших подій у конфлікті на Близькому Сході.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent піднялися на 14 центів, або на 0,2%, до $74,39 за барель. Ф’ючерси на нафту марки WTI (West Texas Intermediate) зросли на 19 центів, або на 0,3%, до $70,77 за барель.

У вівторок ціни на нафту впали більш ніж на 4%, до майже двотижневого мінімуму, через слабкі прогнози попиту і після того, як у ЗМІ з’явилися повідомлення, що Ізраїль не завдаватиме ударів по ядерних і нафтових об’єктах Ірану, що зменшило побоювання щодо перебоїв у постачанні.

Однак побоювання щодо загострення конфлікту між Ізраїлем і групою бойовиків Хезболла зберігаються. У вівторок США заявили, що не підтримують масштаби авіаударів Ізраїлю по Бейруту за останні тижні.”Після недавнього зниження цін ми можемо очікувати деяку стабілізацію у короткостроковій перспективі, оскільки учасники ринку переоцінюють подальший розвиток геополітичної ситуації”, — сказав ринковий стратег IG, Йіп Джун Ронг.

«Також очікується більше ясності щодо фіскальної політики Китаю, а відсутність конкретики, схоже, додає невизначеності щодо майбутнього впливу на прогноз попиту на нафту», — додав він.

За повідомленням місцевих ЗМІ, Китай може залучити додаткові 6 трильйонів юанів ($850 мільярдів) через спеціальні казначейські облігації протягом трьох років для стимулювання ослабленої економіки, хоча це не відновило оптимізму на фондовому ринку країни.

Щодо попиту на нафту, Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і Міжнародне енергетичне агентство цього тижня знизили прогнози зростання світового попиту на нафту в 2024 році, причому основну частину зниження припадає на Китай.

Наразі ринок очікує на останні дані про запаси нафти в США: щотижневий звіт Американського інституту нафти має бути опублікований у середу, а дані Управління енергетичної інформації – у четвер.

Раніше ми писали, що якщо Саудівська Аравія збільшить видобуток нафти, росія може зіткнутися з дефіцитом коштів для військової економіки. Ер-Ріяд незадоволений неузгодженістю країн у скороченні поставок для підвищення цін з поточних 70 до 100 доларів за барель.

Також нагадаємо, що ціни на нафту підскочили більш ніж на один долар у середу, 2 жовтня, через занепокоєння можливою ​​ескалацією напруженості на Близькому Сході.

Раніше ми писали, що у третьому кварталі 2024 року індикативна маржа нафтоперероблення енергетичного гіганта Shell впала до $5,5 за барель.

Також нагадаємо, що Казахстан у вересні 2024 року перевищив ліміти видобутку нафти, встановлені в рамках угоди ОПЕК+, на щонайменше 126 500 барелів на добу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь