Ціни на нафту знизилися через уповільнення зростання попиту в Китаї

Політика

Ціни на нафту знизилися, коли США відновили зусилля щодо припинення вогню на Близькому Сході, а уповільнення зростання попиту в Китаї продовжувало тиснути на ринок.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent з постачанням у грудні знизилися на 19 центів, або на 0,3%, до $74,1. Ф’ючерси на нафту West Texas Intermediate (WTI) з постачанням у листопаді знизилися на 18 центів до $70,43 за барель у останній день торгів за цим контрактом як основним.

Більш активно торговані ф’ючерси на нафту WTI з постачанням у грудні, які скоро стануть основним контрактом, втратили 14 центів, або 0,2%, до $69,9 за барель.

І Brent, і WTI завершили торги в понеділок майже на 2% вище, компенсуючи деякі втрати після понад 7% падіння минулого тижня, на фоні безперервних бойових дій на Близькому Сході та стурбованості ринку через можливу відповідь Ізраїлю проти Ірану, що може призвести до перебоїв у постачанні нафти.Зростання в понеділок можна пояснити технічним зняттям прибутків і покриттям коротких позицій, враховуючи ведмежий тренд на ринку нафти, де прогнози вказують на слабший попит і перенасичені ринки, сказала Пріянка Сачдева, старший аналітик брокерської компанії Phillip Nova.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у понеділок вирушив на Близький Схід, намагаючись відновити переговори для припинення війни в Газі та запобігти розширенню конфлікту в Лівані.

«Ціни на нафту коливаються у відповідь на суперечливі новини з Близького Сходу, оскільки ситуація змінюється між ескалацією та деескалацією», — сказав Сатору Йошіда, аналітик з сировинних товарів в компанії Rakuten Securities.

«Очікується зростання ринку, якщо будуть чіткіші ознаки економічного відновлення Китаю, підкріплені стимулами Пекіна та поліпшенням економіки США після зниження процентних ставок», — додав він. Однак, на його думку, зростання, ймовірно, буде обмеженим через постійну невизначеність щодо загального глобального економічного прогнозу.

Раніше ми писали, що якщо Саудівська Аравія збільшить видобуток нафти, росія може зіткнутися з дефіцитом коштів для військової економіки. Ер-Ріяд незадоволений неузгодженістю країн у скороченні поставок для підвищення цін з поточних 70 до 100 доларів за барель.

Також нагадаємо, що ціни на нафту підскочили більш ніж на один долар у середу, 2 жовтня, через занепокоєння можливою ​​ескалацією напруженості на Близькому Сході.

Раніше ми писали, що у третьому кварталі 2024 року індикативна маржа нафтоперероблення енергетичного гіганта Shell впала до $5,5 за барель.

Також нагадаємо, що Казахстан у вересні 2024 року перевищив ліміти видобутку нафти, встановлені в рамках угоди ОПЕК+, на щонайменше 126 500 барелів на добу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь