Ціни на нафту зросли в очікуванні зниження ставки ФРС

Політика

Ціни на нафту зросли в понеділок під час ранкових торгів на тлі очікувань зниження процентної ставки в США цього тижня.

Про це повідомляє агентство Reuters,

Ф’ючерси на нафту марки Brent з постачанням у листопаді зросли на 3 центи і становили $71,64 за барель. Ф’ючерси на нафту WTI (США) з постачанням у жовтні зросли на 16 центів, або на 0,2%, до $68,81 за барель.

Обидва контракти завершили попередню сесію зниженням, оскільки побоювання щодо перебоїв у постачанні ослабли після відновлення видобутку нафти в Мексиканській затоці після урагану Франсін, а також зростанням кількості бурових установок у США за тиждень.

Проте майже п’ята частина видобутку нафти та 28% видобутку природного газу в Мексиканській затоці залишаються зупиненими через наслідки урагану.«Ринки зосереджені на майбутніх рішеннях ФРС щодо політики, і трейдери, ймовірно, будуть обережними», – зазначила старший аналітик Phillip Nova Пріянка Сачдева, додавши, що ціни все ще підтримуються побоюваннями щодо постачання через зупинені потужності в Мексиканській затоці.

Ключовим фактором, що впливатиме на ринок цього тижня, є те, наскільки значне зниження ставки оголосить Федеральний комітет з відкритих ринків (FOMC) після свого засідання 17-18 вересня. Ф’ючерси на фонди ФРС показують, що інвестори все більше схиляються до того, що центральний банк США знизить ставку на 50 базисних пунктів замість 25, згідно з даними CME FedWatch.

Зниження процентних ставок зменшить вартість запозичень, що може стимулювати економічну активність та підвищити попит на нафту.

Раніше ми писали, що російська компанія «Лукойл» має намір у жовтні відновити постачання нафти трубопроводом «Дружба» до Словаччини та Угорщини.

Також нагадаємо, що протягом останніх кількох місяців тривають переговори щодо можливості постачання азербайджанського газу до Європи через території росії та України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь