ТЦК скоротять на 80 відсотків, а їхніх працівників відправлять на фронт

Війна

ТЦК скоротять на 80 відсотків, а їхніх працівників відправлять на фронт

Обов’язки з гонитвою за ухилянтами будуть перекладені на військову поліцію, яку поки що тільки планують створити, а от паперова робота відійде ЦНАПам.

Територіальні центри комплектування в Україні зазнають масштабних скорочень та реорганізацій. Про це інформує експерт Вадим Трухан у мережі TikTok.

ТЦК зазнають масштабних скорочень

Експерт вважає, що із масштабних темпів мобілізації, які зараз проходять у країні, можна зробити два основні висновки. Перше – військове керівництво України задумало щось грандіозне та масштабне, і вже восени українці зможуть насолоджуватися хорошими новинами з фронту, причому з несподіваного боку. Друге – через шалені темпи мобілізації ТЦК втрачає ефективність, і вже у жовтні-листопаді може відбутися скорочення ТЦК на 80 відсотків.

“Ті військові, які засіли до ТЦК, швидше за все, будуть відправлені на фронт, – сказав Вадим Трухан. – При цьому обов’язки з вилову ухилянтів будуть перекладені на військову поліцію, яку поки що тільки планують створити, а от паперова робота відійде ЦНАПам. І це все сприятиме тому, що ТЦК перестане існувати в тому вигляді, в якому він існує зараз…”.

У ТЦК прокоментували затримання водія автобуса

Водій туристичного автобуса із Полтави, якого 30 серпня у Яремчі на Івано Франківщині затримали представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки, добровільно погодився пройти військово-лікарську комісію.  Про це розповіли на Facebook-сторінці Івано-Франківського ТЦК та СП.

У дописі йдеться про те, що мобільна група Надвірнянського ТЦК та СП під час оповіщення виявила чоловіка призовного віку і з’ясувала, що “він є порушником військового обліку та не має права на відстрочку чи бронювання”. “У зв’язку з цим громадянину України було запропоновано пройти військово-лікарську комісію, на що він добровільно погодився”, — йдеться у дописі.

Військово-лікарська комісія визнала чоловіка придатним до військової служби та направила на базову загальновійськову підготовку в один із навчальних центрів.

Вранці 30 серпня в Яремчі працівники ТЦК затримали водія туристичного автобуса з Полтави. У ньому перебували 50 людей, із них восьмеро — діти. Чоловік був другим водієм автобуса.

Як розповіла пасажирка Юлія, водій зупинився неподалік заправки. Поки люди відійшли поїсти і в туалет, працівники Надвірнянського районного ТЦК забрали водія із документами, ключами від автобуса та грошима на пальне. Із водієм їхав його 14-річний син. У телефонній розмові з ним батько підтвердив, що проходить в Івано-Франківську ВЛК. Пасажирів автобуса пообіді пересадили на місцевий транспортний засіб.

Непопpавна втpата… Стaло відомо пpо загuбель льотчика Олекcія Меся, який міг лiтати на F-16
Луцька міськрада повідомляє про загибель льотчика-підполковника Олексія Меся.

Заборона діяльності Російської православної церкви в Україні: що тепер чекає на УПЦ МП
Багато громадян сприйняли ухвалення багатостраждального законопроєкту №8371 як заборону діяльності саме Української православної церкви (МП). Та це не зовсім так

Кинули напризволяще 50 людей: ТЦК забрали водія туристичного автобуса посеред Яремчого
У Івано-Франківській області 30 серпня правоохоронці та працівники ТЦК затримали водія туристичного автобуса із Полтавщини, де перебували 50 людей. Це сталося у місті Яремче. Чоловік, з я…

Залишити відповідь