Туреччина затримала у морі майже 190 тисяч нелегальних мігрантів за п’ять років

Політика, Світ

У Туреччині підрахували, що за останні п’ять років до країни морем намагались потрапити майже 190 тисяч нелегальних мігрантів.

Про це повідомило видання TRT Haber.

Як зазначило видання, люди намагаються перебратися до Європи морськими шляхами на човнах, але не всім вдавалося вижити.

Видання повідомило, що підрозділи командування берегової охорони Туреччини з 2020 року виявили 6375 випадків нелегальних міграцій до країни, а загальна кількість людей, які прибули нелегально морським шляхом, становить 188 939 осіб.

За підрахунками, у 2024 році берегова охорона Туреччини затримала понад 38 тисяч нелегальних мігрантів, 40 з яких загинули.Видання зазначило, що загалом з початку 2024 року берегова охорона врятувала в морі 18 078 людей, зокрема туристів та жителів Туреччини, які опинилися у скрутній ситуації на морі. 159 людей дістали з моря мертвими.

Нагадаємо, що за останні дві доби понад 300 нелегальних мігрантів намагалися незаконно перетнути польсько-білоруський кордон. Через агресивні дії нелегалів двоє польських військовослужбовців госпіталізовані.

Польські прикордонники 31 жовтня минулого року виявили 140 нелегалів, які намагалися потрапити з Білорусі. Разом з ними були два провідники-українці.

Рік тому режим лукашенка активізував гібриду війну проти польщі з використанням нелегальних мігрантів. 19 серпня польський кордон із території білорусі намагалися незаконно перетнути 124 нелегали з країн Африки та Азії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь