Турецька BOTAŞ і Shell підписали довгострокову угоду про постачання скрапленого газу

Політика, Світ

Турецька державна енергетична компанія BOTAŞ та транснаціональна енергетична корпорація Shell підписали довгострокову угоду про постачання скрапленого природного газу (СПГ).

Про це повідомляє компанія BOTAŞ.

«Згідно з угодою компанія Shell буде забезпечувати BOTAŞ приблизно 4 млрд кубометрів скрапленого природного газу на рік протягом 10 років, починаючи з 2027 року, зі свого глобального портфеля, зокрема в США», – повідомили в BOTAŞ.

Зазначається, що угода допоможе BOTAŞ розширити потужності скрапленого природного газу та диверсифікувати газові ресурси Туреччини за рахунок використання термінала та трубопровідної інфраструктури, яка була зміцнена завдяки нещодавньому збільшенню потужностей. Це також сприятиме перетворенню Туреччини на важливий регіональний газовий центр.

Читайте також:Нафтогазова компанія Shell звернулася до лондонського суду з позовом та вимагає від Greenpeace компенсації через багатоденну акцію протесту на судні Boskalis.

Два нафтові гіганти – Shell та ВР – повідомили про різке падіння прибутку за підсумками 2023 року після рекордних показників 2022 року.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь