Турецького забудовника засудили до 865 років в’язниці

Політика, Світ

У Туреччині забудовника Хасана Альпаргюна було засуджено до 865 років позбавлення волі за руйнування житлового комплексу в місті Адана під час землетрусу в лютому 2023 року. Це один із найбільших вироків, винесених у Туреччині щодо забудовників після катастрофи.

Про це повідомляє Haberler.

Альпаргюна визнали винним у навмисному спричиненні смерті та поранень багатьох людей, зокрема через недбалість у будівництві. В його комплексі загинули 96 осіб. Після землетрусу Альпаргюн намагався втекти до окупованої частини Кіпру з близько 2 мільйонами доларів, але був заарештований і повернений до Туреччини.

Під час суду Альпаргюн стверджував, що будівництво відповідало вимогам регуляторних документів про сейсмічну стійкість, однак слідство встановило, що будівля не відповідала сучасним нормам і була побудована з порушеннями, що призвело до її обвалу.

Раніше ми писали, що вступ Туреччини в такі організації, як БРІКС та АСЕАН, змінить «арифметику регіонів», але це не означає відмову від членства в НАТО.Також нагадаємо, що Туреччина має намір «без поспіху» розглядати питання вступу України до НАТО. Тим більше, що США та деякі інші члени НАТО не хочуть, щоб Україна вступала до Альянсу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь