– Ти ж військовий, гроші маєш. От і допомагай сестрі з дитиною! А своїх наробити ще встигнеш! – сказала свекруха моєму чоловіку

Події України

https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https://poshepky.com/ty-zh-vijskovyj-groshi-mayesh-ot-i-dopomagaj-sestri-z-dytynoyu-a-svoyih-narobyty-shhe-vstygnesh-skazala-svekruha-moyemu-choloviku/?utm_medium=fb_rek&layout=button&size=large&appId=1984205051792751&width=168&height=36

Мій чоловік живе на дві сім’ї, і зробити з цим я нічого не можу.

У Романа є молодша сестра Інна, яка нещодавно розлучилась. Через кілька місяців після цього почалась війна, і вона разом з донькою переїхала до матері. Мовляв, разом і не так страшно, і не так складно.

Нам до тих сімейних переворотів діла не було, своїх проблем вистачало. Ми одружились у грудні 2022-го і спокійним сімейним життям пожили не так вже і довго. У березні Романа призвали до служби.

Коли його вперше відпустили додому після двотижневого відрядження, ми вирішили, що хочемо мати дитину. І, з дурощів, поділились цією новиною з родичами.

– Ви що, зовсім здуріли?! Війна, а ви народжувати надумали? Гляньте он на Інну: лишилась без чоловіка з дитиною! Я сама на пенсію їх не потягну. Народити своє ви ще встигнете, а от внучку мою треба на ноги вже зараз ставити. Ти ще, Романе, і фінансово помагати повинен. Ми ж рідня, — заявила свекруха.

Так як Рома знаходиться в самому пеклі, гроші йому платять пристойні. От тільки всі вони ідуть то на взуття, то на форму, то ще на якісь військові речі, які коштують майже як нирка. Нам би самим на ті копійки вижити… 

Але ситуація дійсно дуже напружена була, памперси і дитяче харчування знайти в перші дня вторгнення — велике щастя. Вирішили, що будемо таки допомагати рідні Романа.Рік ми витрачали гроші і на суміші, і на одяг для малої… Та й Інну з Тетяною Василівною теж доводилось фінансово тягти. Свої витрати ми скоротили майже втричі.

Цей рік я тільки й чула від свекрухи, що народжувати зараз я просто не маю права. Але її слова, чесно скажу, мені до одного місця. Мій чоловік щодня собою ризикує не для того, щоб я життя на потім відкладала!

І от у березні нарешті сталось те, про що я мріяла: дві смужки на тесті. Радісною новиною я одразу поділилась з чоловіком, але попередила: тепер лавочка прикривається, і грошей своїх ми нікому давати більше не будемо. Роман зі мною погодився.

Але тепер я бачу таку ситуацію: у Інни нові речі з’являються і далі, хоча на роботу вона не пішла, а Роман перестав ділитись зі мною, чого йому не вистачає на фронті. Підозрюю, що він тепер на собі економить, щоб і сестрі, і мені гроші давати.

Не розумію, як Інні не соромно! Її брат в окопах мерзне, щодня може загинути, а вона все одно з нього гроші тягне…

Як переконати чоловіка, що він нікому нічого не винен? Бо так він довго не протягне…

Ця розповідь заснована на правдивій історії, якою поділився наш читач. Будь-яка схожість з реальними назвами чи місцями є випадковістю. Усі фото в статті є ілюстративними.

Залишити відповідь