У 2025 році рф планує збільшити військові витрати, – Bloomberg

Політика, Світ

У 2025 році країна-агресорка росія планує збільшити витрати на оборону до 142 мільярдів доларів. Це становить 6,2% її валового внутрішнього продукту.

Про це пише видання Bloomberg, яке ознайомилося з проєктом трирічного бюджету рф.

“Прогнозується, що витрати на національну оборону і внутрішню безпеку становитимуть близько 40% від загального обсягу бюджетних виплат росії у 2025 році, оскільки путін продовжує переводити економіку на військові рейки, а вторгнення в Україну триває вже третій рік.

Це більше, ніж сукупні асигнування на освіту, охорону здоров’я, соціальну політику та національну економіку, згідно з проектом бюджету, який, ймовірно, незабаром буде представлений на розгляд російського парламенту”, – пише видання.

Згідно з документом, уряд рф у 2025 році має намір збільшити витрати на оборону до 13,2 трильйона рублів (142 мільярди доларів), у 2024 на цю статтю було заплановано 10,4 трильйона рублів.За підрахунками Bloomberg на основі даних проєкту бюджету, країна-агресорка планує дещо скоротити військові витрати у наступні два роки: до 5,6% ВВП у 2026 році та до 5,1% ВВП у 2027 році.

Витрати рф на засекречені або невизначені статті планують збільшити до 12,9 трильйона рублів у 2025 році з початково запланованих 11,1 трильйона цього року, залишивши на рівні близько 30% від загальних бюджетних витрат.

Західні країни витратили 2 мільярди доларів на закупівлю турецьких нафтопродуктів, виготовлених із російської нафти з початку 2024 року.

А перший транш у 1,4 млрд євро доходів від заморожених російських активів на початку серпня було перераховано у Європейський фонд миру. З нього йде закупівля зброї для України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь