У Байдена анонсували новий пакет допомоги Україні до кінця вересня

Політика, Світ

США працюють над новим пакетом допомоги для України. Його мають оголосити до кінця цього місяця.

Про це повідомив радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван на форумі Ялтинської європейської стратегії.

Наразі США працюють над суттєвим пакетом для України з різними можливостями. Його можуть оголосити вже до кінця вересня.

Салліван додав, що щодня зустрічається з командою, щоб забезпечити Україну інструментами та засобами для стабілізації фронту та переконатися, що наступальні дії росіян наражаються на жорсткий опір.

росію також позбавляють можливості здійснити прорив для подальшого просування, додав він.Радник Джо Байдена нагадав, що у квітні в адміністрації президента було побоювання, що може статися крах лінії фронту. Саме тоді Конгрес ухвалив фінансування допомоги Україні. Проте українська оборона стала міцнішою в багатьох критично важливих місцях, а наша країна зробила сміливі та рішучі кроки у війні, просуваючись уперед.

Крім того, Салліван прокоментував затримки з допомогою, зазначивши, що це питання не політичної волі, а логістики.

США буквально знімають з конвеєра снаряди 155 мм калібру тадоставляють їх на передову так швидко, як тільки можуть.

Також Салліван навів складне в реалізації рішення переспрямувати Україні всі ракети для Patriot, які мали бути поставлені партнерам та союзникам протягом найближчого року.

«Я сказав: візьміть всі ці ракети, всі до єдиної, і надішліть їх до України… І якщо ви подивитеся на вартість цього, то це великі гроші з огляду на кількість, масштаб та інтенсивність цих поставок від початку війни. Я пишаюся тим, що ми зробили, але, як сказав зі сцени президент Зеленський, з огляду на те, з чим зіштовхнулася Україна, ми маємо робити більше та краще, і я з цим погоджуюся», – наголосив радник Байдена.

Нещодавно Сполучені Штати схвалили продаж Ізраїлю зброї на суму 165 мільйонів доларів для фінансування великовантажних причепів-цистерн.

Уряди США та Великої Британії обговорюють дозвіл Україні щодо завдання ударів великої дальності по російській території. Йдеться про використання британських крилатих ракет з навігаційними даними США.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь