У бельгійському абатстві реставратори виявили фрески XIII сторіччя

Політика

Під час реставрації Паркового абатства в бельгійському місті Левен в окремих його приміщеннях були виявлені фрески, яким понад 800 років.

Про це повідомляє VRT.

Найяскравішою новиною з реставраційних робіт є, безсумнівно, виявлення фресок ХІІІ століття, серед іншого, у приміщенні для зберігання скарбниці, на сходах, на стіні церкви та в приміщенні архіву.

Наприклад, є фреска, де біблійний персонаж з П’ятикнижжя у Старому Завіті Мойсей зображений зі своїм братом Аароном.

У місцевій владі не виключають, що в абатстві можуть знайти ще багато середньовічних фресок.

Зазначається, що нині масштабна реставрація Паркового абатства в Левені наближається до свого завершення.

До 2026 року, через 15 років після початку робіт, історичне абатство має бути повністю відновлено.

Наразі триває завершальний етап реставрації східного крила та лазарету. Перший поверх і мансарда східного крила стануть музейним простором і кімнатою для переговорів.

Раніше ми писали, що під час розкопок у провінції Керман на південному сході Ірану археологи виявили футляр із-під темно-червоної губної помади бронзового віку.

Під час підводних розкопок в турецькій бухті Керпе археологи знайшли стародавні артефакти: частини пристані, залишки амфор, кераміку тощо. Вони датуються IV століттям до нашої ери – XII століттям нашої ери.

Також нагадаємо, що у Ейлсбері (Великобританія) під час розкопок знайшли давнє пташине яйце, якому майже дві тисячі років.

У Туреччині археологи відкопали глиняну табличку віком близько 3300 років, на якій написано про вторгнення в чотири міста.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь