У Білорусі раптово розпочали перевірку боєздатності авіації та ППО

Політика, Світ

З 30 вересня в армії Білорусі розпочався черговий етап перевірки військових частин і з’єднань, зокрема Військово-повітряних сил (ВПС) та військ протиповітряної оборони (ППО).

Як повідомляє Міністерство оборони Білорусі через свій Telegram-канал, ці заходи включають перевірку готовності військових підрозділів виконувати завдання.

Перевірка поступово інтенсифікуватиметься з використанням всіх доступних полігонів. Військовослужбовці, включаючи тих, хто був призваний із запасу, повинні підготувати озброєння, військову і спеціальну техніку до використання та переміститися до визначених районів.

Під час перевірки передбачається пересування військової техніки, що може спричинити тимчасові обмеження руху цивільного транспорту на дорогах загального користування та певних ділянках місцевості.

Раніше ми писали, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вчергове пригрозив Заходу ядерною зброєю, нафантазувавши, що НАТО нібито хоче напасти на його країну.Також нагадаємо, що прикордонники не фіксують переміщень техніки чи військових біля кордону з Білоруссю. ДПСУ контролює ситуацію, але напрямок залишається потенційно загрозливим.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь