У Білорусі вранці вибухнув «Шахед» – Гаюн

Політика, Світ

3 жовтня вранці, під час повітряної атаки росії на Україну, дрон-камікадзе типу Шахед”зайшов на територію Білорусі та вибухнув у місті Калинковичі, Гомельської області.

Про це повідомляє аналітичний проєкт Беларускі Гаюн.

За даними аналітиків, жителі Калинковичів почули потужний вибух близько 5-ї години ранку, точніше о 04:55. Перед цим, о 04:43, було зафіксовано проліт Шахеда в білоруському повітряному просторі. Він рухався в напрямку Мозиря і Наровлі. На основі аналізу траєкторії і швидкості польоту, Беларускі Гаюн дійшов висновку, що цей дрон вибухнув у Калинковичах.

Поки невідомо, чи Шахед здетонував самостійно, чи був збитий засобами протиповітряної оборони. Станом на 17:30 того ж дня, офіційні білоруські органи, зокрема Міністерство оборони або МНС, не коментували цей інцидент.

Раніше ми писали, що 3 жовтня російські ударні дрони-камікадзе залетіли на територію Білорусі з Чернігівської області України. Під час цього інциденту в повітряному просторі перебував вертоліт із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.Також нагадаємо, що в ніч на 3 жовтня росіяни атакували «шахедами» Хмельницьку область. Влучань в об’єкти інфраструктури не було.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь