У Білорусі заборонили низку російських товарів

Політика, Світ

Міністерство охорони здоров’я Білорусі заборонило продавати продукцію російської компанії «Маревен Фуд Сентрал», яка випускає популярну локшину швидкого приготування під брендом «Роллтон». Крім того, під заборону потрапила продукція інших російських компаній.

Як пише Хартыя97, у МОЗ розповіли, що в сухому картопляному пюрі з курячим смаком «Петра», виробництва ТОВ «Маревен Фуд Сентрал», виявлено коліформи, тобто бактерії групи кишкової палички.

Порушення стало підставою для заборони ввезення на територію Білорусі та продажу всього асортименту продукції ТОВ «Маревен Фуд Сентрал», у тому числі брендів «Роллтон» та «Біг Бон».

Такі ж заходи застосували і до інших компаній, які знайшли порушення. Так, у вафлях від російської «Виробничий комплекс «Кундрат» у складі опинився консервант (сорбінова кислота), який не був заявлений виробником на маркуванні. А у маркуванні бісквітного рулету від російської «Кондитерська фабрика «Вікторія» не виявилося синтетичного барвника (тартразин), який виявили у продукті.

У морській солі від португальської Salexpor Companhia Portugueza De Sal Higienizado фактичний вміст йоду не відповідає нормованому значенню, а бактерії групи кишкової палички опинилися в овочевій суміші «Гавайська» та «Мексиканська» від російської «Виробнича компанія ЮЖ». Усю продукцію цих компаній заборонили постачати до Білорусі та продавати в країні.Така ж доля спіткала і двох російських виробників алюмінієвої фольги – ТОВ «ТДЗ» та ТОВ «ІнтроПластика». Їхня продукція не пройшла перевірку на безпеку.

У МОЗ заявили, що для того, щоб харчова продукція зазначених компаній змогла повернутися на ринок Білорусі, виробники повинні «організувати проведення коригувальних заходів, забезпечити їх ефективність, стабільність процесів виробництва, зберігання, транспортування продукції, а також дієву систему контролю якості, включаючи лабораторні дослідження. продукції, оцінку ризиків чинників, які викликали запровадження обмежень, і досягнення з них прийнятного рівня».

Читайте також:

У Румунії остаточно затвердили закон про заборону продажу енергетиків неповнолітнім.

Незабаром в ЄС буде заборонено використовувати одноразову пластикову упаковку для свіжих фруктів та овочів, туалетних аксесуарів та фаст-фуду, після того як  4 березня на переговорах було досягнуто домовленості про те, щоб зробити упаковку предметів повсякденного вжитку більш екологічно безпечною.

У деяких штатах Індії заборонили продаж солодкої вати через загрозу захворювання на рак — від барвника, який додають до продукту окремі виробники.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь