У бою на Харківщині загинув доброволець, якого першого режим рф засудив за мітинг

Політика

В Україні загинув російський активіст Ільдар Дадін, який з червня 2023 року воював на боці ЗСУ у складі «Сибірського батальйону». Його ім’ям неформально називали статтю про «неодноразове порушення порядку проведення мітингу» на росії.

Про це повідомляють телеграм-канали.

У 2015 році Ільдар Дадін став першою людиною, яка була засуджена за статтею, яка вважається інструментом придушення демократії у росії. Її почали називати «дадінською».

У березні 2022 року Дадін емігрував до Польщі, а в червні 2023 вступив до «Сибірського батальйону» ЗСУ та отримав позивний «Ганді». Він загинув у бою на Харківщині.

Нагадаємо, що на війні із російськими загарбниками загинув 42-річний працівник київського метрополітену Євген Лановой. Він загинув у Луганській області, у захисника залишилася донька.Раніше загинув український артист балету та воїн Артем Колбасинський, який працював у Клайпедському державному музичному театрі (Литва) та повернувся боронити Батьківщину. На фронті загинув поет Тарас Ілля, син українських поетів Валерія Іллі та Валентини Отрощенко.

На фронті загинув артист Дніпровського театру ім. Шевченка Андрій Касьянов, йому було 27 років.

Унаслідок обстрілу Краматорська на Донеччині 25 серпня загинув радник з питань безпеки британського інформаційної агенції Reuters Раян Еванс.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь