У Брюсселі відбулася зустріч України та Єврокомісії: що обговорили

Політика, Світ

У Брюсселі відбулася двостороння зустріч між представниками України та Європейської комісії. Партнери обговорили критерії здійснення офіційного скринінгу розділу «Економічні критерії», який є частиною першого кластеру «Основи процесу вступу до ЄС».

Про це повідомило Міністерство економіки України.

«Ми презентували нашим партнерам з Європейської комісії оцінку стану наближеності України до виконання економічних критеріїв ЄС, яка стане основою для майбутніх переговорів”, – розповів перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Під час сесії учасники розглянули питання макроекономічної стабільності, функціонування товарних ринків, фінансового ринку, ринку праці, сфер освіти та інновацій, фізичного капіталу та якості інфраструктури, секторальної та корпоративної структури української економіки, економічної інтеграції з ЄС та цінової конкурентоспроможності, а також боротьби з корупцією.

Наступний раунд двосторонніх зустрічей по кластеру 2 “Внутрішній ринок” має відбутися 19 листопада.Скринінг — це процес оцінки нашого законодавства на предмет його відповідності праву ЄС у кожному з 33 переговорних розділів. За його результатами Єврокомісія підготує звіт щодо відповідності законодавства України праву ЄС по кожному переговорному кластеру. Цей документ визначить рівень відповідності та подальший обсяг роботи для України на шляху до членства в ЄС.

Євросоюз виділить Україні кредит у розмірі 35 млрд євро, заявила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Напередодні візиту європосадовиця запевнила, що ЄС надасть Україні 160 млн євро на підготовку до зими та відновлення енергетичної інфраструктури після ударів російських агресорів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь