У Чернівецькій області священник поскандалив з ТЦК: подробиці

Політика

У соціальних мережах стало популярним відео, на якому священнослужитель Української православної церкви (УПЦ) з Буковини заявляє про протиправні дії військовослужбовців. У свою чергу, Чернівецький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) пояснив ситуацію.

На відео священник, який представився як Михайло Жар, стверджує, що він є Героєм України та інвалідом І групи. Він емоційно закликав усіх, хто може, допомогти йому та навіть звернувся до президента.

Військові вказали, що дане відео є маніпулятивним і не відображає реальних подій. Згідно з інформацією ТЦК, особа, про яку йдеться у відео, є військовозобов’язаним, який під час перевірки не надав уповноваженим особам військово-облікові документи, включаючи ті, що підтверджують право на відстрочку.

У Чернівецькому обласному об’єднаному центрі мобілізації чоловік поводився адекватно і не висловлював скарг на дії військових. Після надання відповідних документів йому було дозволено оформити відстрочку.

На відео видно, як священнослужитель зібрав групу людей, що, за словами військових, перешкоджало виконанню мобілізаційних заходів. З метою створення суспільного резонансу священник вирішив записати відео.ТЦК підкреслив, що «протиправних дій з боку представників ТЦК та СП стосовно чоловіка не було». Вони закликали громадян і представників медіа критично ставитися до подібного контенту, перевіряти правдивість інформації та довіряти офіційним джерелам. Також наголосили, що поширення неправдивої інформації в умовах воєнного стану може розцінюватися як підтримка ворога.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України за допомогою Реєстру військовозобов’язаних сформувало 70 тисяч повісток, переданих «Укрпошті» для оповіщення громадян, які підлягають призову.

Також нагадаємо, що Міністерство оборони України планує запровадити новий формат повісток, які міститимуть QR-код. Ці нововведення впровадяться найближчим часом і наразі тестується їхня функціональність.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь