У чотирьох навчальних центрах тривалість підготовки мобілізованих збільшили на 50%

Політика

Збройні сили України збільшили тривалість базової загальновійськової підготовки (БЗВП) з 30 днів до 1,5 місяці на базі чотирьох навчальних центрів.

Це стало частиною пілотного проєкту, затвердженого головнокомандувачем Олександром Сирським, і наразі залучено близько 500 військовослужбовців.

Євген Межевікін, заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗСУ, на брифінгу в Києві пояснив, що метою цієї ініціативи є підвищення якості навчання. Оновлена програма включає навчання з використання безпілотників, радіоелектронної боротьби, а також розвідки і тактико-вогневої підготовки. Особливий акцент робиться на виживанні на фронті, зокрема в холодну пору року.

Результати цього проєкту будуть проаналізовані в грудні 2024 року, після чого буде вирішено, чи поширювати цю практику на інші навчальні центри.

Раніше ми писали, що влада хоче позбавити обласні військові адміністрації права на визнання критичних для економіки підприємств, бо вони надто ним зловживали. Цим питанням займатимуться тільки міністерства.Також нагадаємо, що за два місяці роботи застосунку «Армія+» військові подали за його допомогою понад 10 000 електронних рапортів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь