У Держдепі США відреагували на можливу відставку Кулеби

Політика, Світ

У Метью Міллера запитали, як він ставиться до змін в українському уряді, що наразі відбуваються.

Американський посадовець зазначив, що надавати особисті оцінки таким рішенням з його боку було б не доречно, але Державний секретар США Ентоні Блінкен телефонував Дмитру Кулебі, щоб розповісти, наскільки йому було приємно працювати з ним протягом останніх кількох років.

«Міністр закордонних справ Кулеба був надзвичайним партнером Сполучених Штатів у нашій роботі на підтримку України… боротьбі проти російської агресії, а також у роботі, яку ми робили, щоб мобілізувати дипломатичну підтримку», – сказав Міллер.

У певному сенсі міністр закордонних справ Кулеба був головним партнером США у поїздках по всьому світу, які були організовані заради отримання дипломатичної підтримки для України та притягнення росії до відповідальності, додав він.

Блінкен та Кулеба на зустрічах з іншими країнами завжди спочатку порушували питання надання Україні ППО та інших засобів оборони, а під час спільної роботи обидва намагалися з’ясувати, як вирішити дуже конкретні проблеми, що стоять перед Україною, яка продовжує боротися з російською агресією, розповів Міллер.

Він додав, що Блінкен висловив свою велику вдячність та дружбу голові українського МЗС Кулебі, і вже чекає на співпрацю із його наступником.

Незабаром Верховна Рада може звільнити главу МЗС Дмитра Кулебу, який написав заяву про відставку. Йому можуть запропонувати очолити одне із важливих посольств України за кордоном.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь