У Дніпрі викрили чиновника, який розтратив майже 2 мільйони на старлінки

Політика

Посадовець одного з комунальних підприємств міської ради Дніпра закупив термінали Starlink, переплативши за них 1,8 млн грн. Тепер йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Як пише Нацполіція, фігурант закупив обладнання для забезпечення безперебійного зв’язку за завищеними цінами на виконання підприємством «Програми щодо сприяння територіальній обороні міста Дніпра 2022-2026 роки». Потім Starlink були передані на потреби шкіл області.

Розтратив майже 2 млн грн бюджетних коштів: кіберполіцейські викрили заступника директора комунального підприємства

Розтратив майже 2 млн грн бюджетних коштів: кіберполіцейські викрили заступника директора комунального підприємстваПравоохоронці встановили, що дії посадовця завдали державному бюджету збитків у розмірі 1,8 млн грн.

Детективи БЕБ повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 191 ((Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. До суду направлене клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тим часом, у Києві судитимуть директора комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ», який під час капремонту двох пошкоджених будинків розтратив 800 тис. грн.

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з СБУ повідомили про нову підозру колишньому заступнику міністра оборони України та ще двом експосадовцям відомства у розтраті майже 950 млн гривень державних коштів на закупівлі бронежилетів для армії.

Правоохоронці на Хмельниччині викрили командира підрозділу військового формування Збройних Сил України на розтраті бюджетних коштів, виділених на ремонт паркану.

⚡⚡⚡Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь