У ДПСУ оцінили загарозу зі сторони Білорусі

Політика

росія та Білорусь планують провести спільні військові навчання «Захід-2025», а українські прикордонники не виключають можливості переміщення сил у бік України.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час ефіру телемарафону.

Демченко зауважив, що українські розвідники уважно стежать за розвитком подій навколо білорусько-російських військових маневрів.

«Не можна виключати, що під час цих навчань відбуватимуться якісь переміщення в напрямку нашого кордону. Але, зважаючи на попередні навчання, більшість із них можуть проходити на білоруських полігонах, можливо, й на інших напрямках», — зазначив речник.

Він наголосив, що незалежно від дій агресора, Україна повинна підтримувати ефективні оборонні укріплення на кордоні з Білоруссю.За його словами, наразі прикордонники не фіксують переміщень військових сил у Білорусі в напрямку українського кордону.

Нагадаємо, міністр оборони Білорусі Віктор Хренін днями повідомив, що Мінськ і Москва планують нові спільні військові навчання «Захід-2025», які відбуватимуться на території Білорусі.

У 2022 році, після завершення навчань «Захід» у Білорусі, росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, зокрема з білоруської території.

Раніше ми писали, що глава білоруського режиму Олександр Лукашенко пригрозив війною. Вона можлива у тому випадку, якщо рф приєднає країну до своєї території.

Також нагадаємо, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко не вірить у залучення володимиром путіним військових Північної Кореї для посилення армії рф. На його думку, НАТО відповість на такий крок введенням своїх військ в Україну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь