У дружини земля, власне авто і дохід в 2,5 мільйони гривень: перевірка декларації чиновника Анатолія Ярмолюка 

Політика

“Творець майбутнього”, директор “найкращого лісництва України”. Як тільки на просторах інтернету не називали героя нашого чергового дослідження Анатолія Володимировича Ярмолюка. Чоловік очолив Ківерцівське лісництво на Волині й керує ним вже понад 4 роки. Проте способом його життя зацікавились у НАЗК. В цьому матеріалі ми з’ясуємо, чому. 

Як зазначили у своїх соцмережах Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, Анатолій Ярмолюк народився в селі Хорохорин, що на Волині. У 2012 закінчив Національний лісотехнічний університет України за спеціальністю «Лісове господарство». За 6 років – Національний університет біоресурсів і природокористування України у Києві та Луцький національний технічний університет. 

Паралельно він розпочинає свою кар’ру. В 2003 році стає майстром лісу у Володимир-Волинському лісгоспі в Губенському лісництві. 

“Працював на різних посадах, в тому числі згодом – директором у ДП СЛАП «Рожищеагроліс» та ДП «Старовижівського ЛГ»”, – додають у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Ба більше, Анатолій Володимирович став депутатом Торчинської селищної ради восьмого скликання. Є самовисуванцем. В його декларації за 2023 рік зазначено, що чоловік одружений на Марії Віталіївні Ярмолюк. За даними порталу YouControl, жінка є ФОП. Надає спеціалізовану діяльність із дизайну. Подружжя виховує доньку Поліну Анатоліївну Ярмолюк та двох синів – Захарія Анатолійовича та Олексія Анатолійовича Ярмолюків. Родина проживає в селі Тарасове на Волині. 

Майно

Анатолій Володимирович не має жодного власного майна. Ба більше, з об’єктів нерухомості в декларації вказана лише земля та недобудований будинок. Всім володіє дружина. Тепер деталі:

  • земельна ділянка на 1 039 м2. Земля розташована у селі Тарасове на Волині. Була придбана 25 березня 2011 року. Вартість невідома. Цією ділянкою користується Анатолій Володимирович;
  • земельна ділянка на 1 039 м2. Земля розташована у селі Тарасове на Волині. Була придбана 21 лютого 2023 року. Вартість – 202 212 грн; 
  • земельна ділянка на 9 063 м2. Земля розташована у Луцькому районі на Волині (точне місце чомусь не вказане). Була придбана 13 січня 2023 року. Вартість – 39 312 грн;
  • земельна ділянка на 9 175 м2. Земля розташована у Луцькому районі на Волині (точне місце також не вказане). Була придбана 13 січня 2023 року. Вартість – 19 149 грн; 
  • земельна ділянка на 17 608 м2. Земля розташована десь на Волині (точне місце не вказане). Була придбана 22 серпня 2023 року. Вартість невідома; 
  • земельна ділянка на 8 787 м2. Земля розташована десь на Волині (точне місце не вказане). Була придбана 13 січня 2023 року. Вартість невідома. 
  • Недобудований житловий будинок на 270 м2. Будується оселя у селі Тарасове Волинської області. Деталі невідомі.

Якщо родина ще будує будинок, то де тоді проживає? І чому вартість майже  27 000 м2 землі невідома?

Транспорт

В родині є лише 1 автівка, яка належить дружині держслужбовця. Мова про BMW X3 2018 року випуску, яку Марія Віталіївна придбала 29-го листопада 2023 року за 555 000 грн. Згідно з курсом валют того дня, це 15 264 $. На сайті Auto.RIA найнижча ціна на даний автомобіль така: 

Вказана сума на декілька тисяч, а то і в половину менша, ніж ринкова вартість автівки. 

Але чому лише одне авто в родині?

Доходи за 2023 рік та заощадження в родині 

Анатолій Володимирович, згідно з декларацією, заробив 1 513 091 грн на роботі від філії “Ківерцівського лісового господарства “Державного спеціалізованого господарського підприємства “Ліси України” та 921 грн на роботі у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Марія Віталіївна отримала:

  • 19 149 грн від Віталія Леонідовича Зінчука. Причина отримання коштів – спадщина чи дарунок від члена сім’ї 1 та 2 ступенів споріднення;
  • 39 312 грн від Віталія Леонідовича Зінчука. Причина отримання коштів – також спадщина чи дарунок від члена сім’ї 1 та 2 ступенів споріднення;
  • 35 520 грн соціальних виплат від Департаменту соціальної політики Луцької міської ради;
  • 2 250 000 грн як дохід від зайняття підприємницькою діяльністю. 

А от заощаджень в декларації взагалі немає. 

921 грн в університеті за рік та без жодних заощаджень в родині? 

Рахунки в банку

Анатолій Володимирович є власником 5 рахунків в Приватбанку. Його дружина володіє 4 рахунками в Приватбанку.

Ми також вирішили порівняти декларацію посадовця за 2022 рік.  Побачили, що його заробітна плата на роботі в Ківерцівському лісгоспі була вдвічі меншою. Дружина за 2022 рік заробила 980 200 грн як ФОП, що в понад 2 рази менше, ніж заробіток за 2023 рік. 

А ще ми знайшли дещо на порталі Opendatabot. 29 грудня 2022 року Анатолій Володимирович заснував благодійну організацію “БФ “Поліський лісівник”. Організація займається наданням соціальної допомоги без забезпечення проживання. Однак відбулись певні зміни, в яких посадовця видалили із засновника.

А ось така фінансова звітність у БО:

І, знову ж таки, питання до НАЗК. А саме до голови Управління проведення повних перевірок в Національному агентстві з питань запобігання корупції Юлії Кулікової. Пам’ятаєте про скандал з головю МСЕК Тетяною Василівною Крупою? Це та, у якої правоохоронці знайшли $6 млн готівкою. Після цієї “знахідки” НАЗК провело повну перевірку декларацій жінки і виявили чимало розбіжностей. З цим документом ви можете ознайомитись за посиланням. А до того Юлія Кулікова не помітила ознак незаконного збагачення і вказала про це у довідці про повну перевірку жінки.

Ба більше, в день затвердження довідки про повну перевірку декларації голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи, Юлія Володимирівна стала заслуженим юристом України. А за цим посиланням ви зможете дізнатись скільки ж платять за “крісло” голови МСЕК.

Тож ми чекатимемо результатів перевірки від НАЗК. Можливо, агентство знайде чимало цікавинок з життя посадовця. 

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь