У Фінляндії вважають, що рф може почати шантажувати країну заручниками

Політика, Світ

Обмін ув’язненими між Заходом і росією на початку серпня може створити небезпечний прецедент, що заохотить росію до подальшого шантажу заручниками, включаючи можливі загрози для Фінляндії.

Як зазначив Петтері Лалу, представник фінської Поліції безпеки (SUPO), фіни, які перебувають у росії або подорожують туди, можуть стати об’єктом заручницької дипломатії, яку Москва використовує для звільнення важливих для неї осіб.

Зокрема, можливим інтересом для росії може бути Воїслав Торден, член неонацистського угруповання Русич, затриманий у Фінляндії в липні 2023 року за підозрою у воєнних злочинах, скоєних в Україні у 2014-2015 роках.

Лалу зазначив, що якщо Торден є настільки ж важливим для російського керівництва, як інші особи, повернуті до росії під час серпневого обміну, росія може використовувати заручників для тиску на Фінляндію.

Такий розвиток подій підкреслює потенційну загрозу, яку несе політика заручницької дипломатії для громадян західних країн, що опинилися в росії.Раніше ми писали, що у Фінляндії буде розміщений штаб сухопутних військ НАТО у Північній Європі та штаб передових сухопутних військ Альянсу.

Також нагадаємо, що президент Фінляндії Александр Стубб запропонував реформувати Раду безпеки ООН, виступивши за значні зміни, які він планує представити на Генеральній асамблеї ООН.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь