У Франції ініціюють заборону пакування води менш як по 0,5 літра

Політика, Світ

У парламенті Франції представили законопроєкт, який передбачає заборону пакування води в пластикові пляшки об’ємом менше ніж 0,5 літра з екологічних міркувань.

Про це повідомляє BFMTV.

Проєкт закону був запропонований депутатом від партії президента Франції Емманюеля Макрона, П’єром Казневом. Він аргументує свою ініціативу тим, що використання невеликих пластикових пляшок для води є екологічно нераціональним, оскільки на їх виробництво витрачається 20-25 грамів пластику, хоча вони містять лише кілька ковтків води.

Ідею законопроєкту підтримали багато екоактивістів, хоча серед громадян існують різні думки. Деякі люди вважають, що маленькі пляшки є зручними, наприклад, для дітей або для носіння у рюкзаку.

У Франції щороку виробляють близько 15 мільярдів пластикових пляшок, що дорівнює приблизно 220 пляшкам на одну людину.Раніше ми писали, що Франція готується викорчувати 30 000 гектарів виноградників через триваюче зниження попиту на вино.

Також нагадаємо, що Франція скликає 24 жовтня в Парижі конференцію міністерського рівня для розв’язання проблем Лівану, пов’язаних з воєнним конфліктом Ізраїлю з угрупуванням «Хезболла».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь