У Фынляндії митники цього року перехопили значно більше канабісу, ніж торік

Політика, Світ

У Митній службі Фінляндії відзначили помітне зростання обсягів перехоплених партій канабісу в порівнянні з попередніми роками.

Про це пише Yle.

Керівник управління з питань контролю Митної служби Фінляндії Ханну Сінкконен розповів, що у січні-вересні 2024 рокукількість вилученої марихуани зросла у 2,5 рази у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

“До кінця вересня було вилучено 820 кілограмів марихуани порівняно з 342 кілограмами за аналогічний період минулого року. У 2019-2020 роках кількість вилученої марихуани становила 133 кілограми. Цього року спостерігається різке зростання”, – сказав він.

Сінкконен додав, що митниця виявляє нелегальні вантажі в різних місцях – комерційних відправленнях та у мандрівників.Наркотики ввозять до Фінляндії переважно комерційним транспортом у вантажних відсіках та поштою, пояснив він.

Представник фінської митної служби також зауважив, що “вітчизняної” марихуани перехоплюють порівняно мало: умови вирощування у Фінляндії не є сприятливими для рослини, тож і якість її низька для споживачів.

Раніше у Греції поліція знищила понад 8 300 незаконно вирощених рослин канабісу на кукурудзяній фермі в центральному регіоні країни. Це одна із найбільших плантацій канабісу, виявлених коли-небудь в країні.

На заході Франції під час перевірки вантажівки виявили велетенський вантаж наркотиків – понад 1200 кг канабісу, який зловмисники замаскували серед матраців та ліжок на продаж.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь