У Гамбурзі перекрили залізничний вокзал через підозру на небезпечний вірус з Руанди

Політика, Світ

Федеральна поліція Гамбурга (Німеччина) тимчасово закрила платформи на центральному вокзалі Гамбурга. У пасажирів з Руанди підозрюють зараження вірусом Марбурга.

Про це повідомляє німецький суспільний мовник.

Пара прибула на центральний вокзал Гамбурга на ICE (німецький швидкий пасажирський потяг дальнього сполучення). В чоловіка підозрюють інфекцію вірусом Марбург. За словами представника пожежної служби, пацієнта з його подругою доставили до лікарні на так званому інфекційному фургоні.

За попередніми даними, це німецький студент-медик, який вилетів з Руанди до Франкфурта. Звідти він сів на поїзд до Гамбурга. За даними пожежної служби, він зателефонував до органів охорони здоров’я, щоб повідомити, що він контактував з людиною, зараженою вірусом Марбург. Згідно у постраждалого по дорозі до Гамбурга з’явилися ознаки хвороби.

Поліція також отримала дані людей, які летіли літаком з Руанди до Франкфурта, а також пасажирів, які їхали з парою до Гамбурга.Вірус Марбург (Marburgvirus) належить до сімейства Filoviridae, як і вірус Ебола, але вважається ще більш небезпечним. Рівень смертності при зараженні коливається від 24 до 90%. Вірус викликає геморагічну лихоманку, що супроводжується важкими симптомами, такими як нудота, блювання, діарея, а також внутрішні та зовнішні кровотечі.

За даними американського центру охорони здоров’я CDC, спалаху захворювання в Німеччині не було з 1967 року. Збудник названий на честь німецького міста, оскільки в 1967 році тамтешні лаборанти заразили дослідних мавп раніше невідомим вірусом.

Дослідники Національного університету Сінгапуру виявили новий потенційно смертельний філовірус, який назвали Менглі (MLAV). Він входить до того ж сімейства, що й вірус Ебола.

Нагадаємо, вірус Ебола було ідентифіковано у 1976 році, він має високу летальність (до 90%) та прирівняний до біологічної зброї. На початку травня 2018 у Конго підтвердили смерть від Еболи на північному заході країни, всього загинуло 26 людей. Це був вже дев’ятий спалах вірусу Ебола у цій країні. Тим часом, на Україну насуваються три небезпечні віруси,  які можуть викликати навіть смерть.

Залишити відповідь